Kolektor Worldwide

Kočevski župan na obisku v Kolektorju

10.12.2010

Pred selitvijo dela proizvodnje iz matične lokacije v Idriji v Kolektor Kočevje je Kolektor obiskal kočevski župan dr. Vladimir Prebilič s sodelavkama. Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in izvršna direktorica za kadre in stike z javnostjo Ingrid Kermavnar sta gostom predstavila celoten koncern in podjetje, ki ga imajo v Kočevju, direktor Kolektor Sikoma Dejan Velikanje pa jim je povedano predstavil še v praksi. Popeljal jih je na ogled linij, ki jih bodo iz Idrije preselili v Kočevje in na katerih se že dober mesec usposabljajo novi zaposleni v Kolektor Kočevju, ter Orodjarne.

Namen današnjega obiska kočevskega župana dr. Vladimirja Prebiliča je bil predvsem poglobitev sodelovanja s koncernom. Po besedah dr. Prebiliča so dosedanje izkušnje pozitivne – tako na strani zaposlenih kot občine in širšega okolja. »Navdušen sem nad tem, da Kolektor ne ustvarja novih delovnih mest po principu nizke dodane vrednosti«, je povedal dr. Prebilič in dodal, da si želijo, da bi glede na napovedi koncerna o širitvi in premikih na neko novo dodano vrednost, del tehnologij in stvari, ki jih delajo v Idriji, lahko delali tudi v Kočevju.

V Kolektorju vedno poudarjajo, da z akterji v kočevski lokalni skupnosti zelo dobro sodelujejo. Tovrstnega sodelovanja si obetajo tudi od novega vodstva občine. Direktor Kolektor Sikoma Dejan Velikanje je bil konkreten: »V prvi vrsti pričakujemo pomoč občine pri najemu in adaptaciji novih prostorov za selitev proizvodnje. Tu imam v mislih predvsem pospešitev postopkov za pridobitev soglasja oz. gradbenega dovoljenja za adaptacijo proizvodnih prostorov. V drugi vrsti pričakujemo sugeriranje države pri razpisih na občinskem nivoju in nenazadnje zgledno sodelovanje še naprej.«

Da si je Kolektor v treh letih, odkar je v Kočevju odprl podružnico, ustvaril dobro ime, pove podatek, da so po objavi razpisa za zaposlitev, s katerim so iskali 30 novih delavcev, prejeli kar 300 prošenj.

27 izbranih delavcev je že na usposabljanju v Idriji, kjer bodo do selitve linij v Kočevje, ki bo predvidoma v začetku marca.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.