Kolektor Worldwide

Kolektor Orodjarna je na 17. Euromoldu zbujala pozornost z izvirno rešitvijo

05.12.2010

Od 1. do 4. decembra se je Kolektor Orodjarna v Frankfurtu predstavljala na 17. mednarodnem sejmu orodjarstva Euromold. Na sejmu, ki želi obiskovalcem ponuditi vse »od ideje do prototipa in serijske proizvodnje« se je predstavilo preko 1.200 razstavljavcev iz 36 držav.

Robert Čerin, ki je vodenje Kolektorjeve orodjarne prevzel julija letos je povedal, da so bili na sejmu močno zastopani evropski orodjarji in sicer kar 60 odstotkov iz Nemčije, med tujimi pa so s 40 odstotki prevladovali proizvajalci iz Kitajske. »Za predstavitev na Euromoldu smo se odločili, ker je to odlična priložnost, da pridobimo kontakte potencialnih kupcev ter jim predstavimo izvirne tehnične rešitve naših orodjih. Predstavili smo tudi izdelke iz termoplastov in duraplastov, ki jih proizvajamo v koncernu Kolektor za potrebe avtomobilske industrije in hišne tehnike. Sejem nam omogoči, da ocenimo našo konkurenco in smer razvoja orodjarstva. Število kitajskih razstavljavcev potrjuje njihovo močno prisotnost v segmentu izdelave orodji tudi za evropski trg. Poleg tega, da na sejmih aktivno iščemo nove kupce, navezujemo tudi stike z novimi potencialnimi dobavitelji komponent in rezilnih orodji za samo obdelavo materialov," zaključuje Čerin.

Kolektor Orodjarna je veliko pozornost obiskovalcev in drugih razstavljavcev pritegnila z izvirnim orodjem za brizganje krivine sifona. Marko Gerželj, vodja Postojnske podružnice pojasnjuje: »Kupec Kolektor Liv je želel produktivno in učinkovito orodje, zato smo zasnovali 4-gnezdno izvedbo, kar pa je pomenilo, da bo zaradi zahtevne oblike produkta potreben velik stroj. Da bi se temu izognili, smo morali poiskati rešitev, ki bi orodje zmanjšalo na ustrezne dimenzije in tako smo prišli do izvirne rešitev, ki je med obiskovalci letošnjega Euromolda zbujala veliko pozornosti.«

 Razstavni prostor Kolektor Orodjarne na sejmu Euromold

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.