Kolektor Worldwide

V Kolektor Livu imajo veliko dela, vendar je njihova dobičkonosnost majhna

30.11.2010

Direktor Kolektor Liva Milan Potužàk, ki je bil na to mesto imenovan septembra lani, pravi, da imajo v družbi letos več dela na vseh treh programih, vendar zaradi soočanja z notranjo krizo, ki ni posledica splošnega poslabšanja gospodarskih razmer, temveč slabe komunikacije in neobvladovanja procesov, lastniki z njimi niso najbolj zadovoljni.

Zato bodo po njegovem najprej poenotili informacijske sisteme, ki jih je bilo v podjetju preveč in niso bili med seboj ustrezno povezani. Izpeljali bodo revizijo uvedbe SAP, vpeljali pa so že sistem spremljanja proizvodnje, ki je v veljavi tudi v vseh ostalih  koncernovih družbah. Radi bi namreč, da bi bili z njihovim delom zadovoljni vsi: kupci, delavci in lastniki.

Če bo treba, v kar Potužàk ne dvomi, bodo v prihodnje očistili ponudbo posameznih programov, ki niso dobičkonosni. Ali jim bodo dvignili ceno, ali jih bodo preselili ali pa jih bodo preprosto opustili. Ugotavljajo namreč, da so letošnjo prodajo povečali za 4 milijone evrov, in bo ta znašala 52 milijonov evrov, medtem ko bo dobiček ostal na lanskoletni ravni. Od tega tako imenovani avtomobilski program predstavlja že polovico prodaje in se je tudi največ povečal. Letos za 12 odstotkov, že lani, ko smo še vedno občutili krizo v avtomobilski industriji pa za 35 odstotkov. Proizvodnjo sanitarne tehnike bodo skušali obdržati na lanskoletni ravni, čeprav jih pesti kriza v gradbeništvu. Narašča tudi proizvodnja čistilne tehnike, v glavnem na račun prodaje sesalnika Axel, ki so ga posebej skonstruirali za švicarski Lux.

Direktor Kolektor Liva Milan Potužàk v proizvodnji pedal za različne vrste avtomobilov

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.