Kolektor Worldwide

Dan odprtih vrat za otroke zaposlenih v koncernu Kolektor

20.11.2010

Služba na kadre in stike z javnostjo je že drugič pripravila Dan odrtih vrat za otroke zaposlenih. Ker je bil obisk pred dvema letoma dober, so se organizatorji odločili, da ga tokrat pripravijo v vseh večjih Kolektorjevih slovenskih družbah. Tako sta svoja vrata danes otrokom poleg podjetij na matični lokaciji v Idriji odprla še Kolektor Etra v Ljubljani in Kolektor Liv v Postojni.

Glavni namen Dneva odprtih vrat je bil, da si otroci ogledajo, kje in kaj delajo njihove mame in očetje, se družijo z vrstniki in se pri tem še zabavajo.

Na parkirišču pred upravno stavbo Kolektorja v Idriji se je zjutraj zbralo sto otrok in skoraj toliko njihovih staršev. Najmlajši so po ogledu delovnih mest svojih staršev uživali v vragolijah klovnese Eve Škofič Maurer oziroma Mike Make in svoje vtise z obiska z barvicami prelili na papir, tisti nekoliko starejši pa so se po ogledu proizvodnih prostorov na desnem bregu Idrijce, laboratoriju v Razvojno-tržnem centru in Orodjarni lahko preizkusili v vožnji z električnim avtomobilčkom oziroma se na lastne oči prepričali, kako deluje robotiziran stroj za brizganje. Organizatorji niso pozabili niti na svoje štipendiste, ki so letom primerno razmišljali o tem, kaj lahko naredijo že danes, da bodo po končanem šolanju lažje zaposljivi.

Kot smo uvodoma omenili, so organizatorji letos prvič odprti dan pripravili tudi po drugih koncernovih družbah po Sloveniji. Zanimanje zato, kje delajo starši, je bilo največje v ljubljanski Kolektor Etri in postojnskem Kolektor Livu. V prvi si je delovna mesta staršev ogledalo 35 otrok starih od dveh let in pol do sedemnajstih. Nato jim je družbo v sejni dvorani predstavil Žiga Kogej, nakar so si pod strokovnim vodstvom ogledali še tovarno.

V postojnskem Kolektor Livu se je danes mudilo več kot 70 otrok staršev. Organizatorji so jih razdelili v tri skupine, glede na njihovo starost. Najmlajši in malo starejši, teh je bilo tudi največ, so prejeli koncernove barvice in pobarvanke, starejši so morali po ogledu proizvodnje sestaviti splakovalnik, najstarejši pa so bili za računalniki.

Povsod so odločitev koncernove »centrale« o organizaciji odprtega dne pozdravili in izrazili upanje, da bi bilo tako tudi v prihodnje, ne zaradi skromne obdaritve, temveč zaradi krepitve skupne pripadnosti tako veliki družini kot je koncern Kolektor. In tako bo tudi v prihodnje. Organizatorji namreč obljubljajo, da bodo tovrstne dneve pripravljali tudi v prihodnje, če smo bolj natančni na vsaki dve leti.

Poleg vseh pohval staršev organizatorjem za izjemno dobro pripravljen Dan odprtih vrat, pa so vsekakor največja pohvala zadovoljni in nasmejani obrazi otrok ob njihovem odhodu domov.        

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.