Kolektor Worldwide

Učiteljski zbor OŠ Idrija na obisku na Kolektorju

17.11.2010

Koncern Kolektor že dolgo časa uspešno sodeluje z izobraževalnimi inštitucijami v občini in izven nje. Do zdaj so največkrat v svojih prostorih gostili učence in dijake, tokrat pa jih je obiskalo okrog 50 učiteljic in učiteljev idrijske osnovne šole.

Učiteljski zbor je nagovoril glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko, ki je zbranim najprej predstavil koncern, njegova podjetja in dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo, nato pa spregovoril še o sodelovanju z inštitucijami znanja in inštituti. Kot je povedal, Kolektor že vrsto let pripravlja delavnice za osnovnošolce, finančno in kadrovsko podpira tabore za nadarjene učence, gimnazijci v laboratoriju koncerna vsako leto opravijo eno obvezno laboratorijsko vajo, dijakom in študentom nudijo mentorstvo pri izdelavi seminarskih in diplomskih nalogah. Je pa Kolektor vsako leto tudi med prvimi tremi največjimi štipenditorji v državi.  Kot je se dodal Bolko, je prav usposobljen tehnični kader tisti, ki je ključen za nadaljnjo uspešno rast koncerna, ga je pa zelo težko dobiti, ker ga ni.

Glavnemu izvršnemu direktorju koncerna Kolektor Radovanu Bolku so se pridružili še direktor Kolektor Sikoma Dejan Velikanje, izvršni direktor za razvoj Marjan Drmota in vodja programa komutatorji in drsni obroči Silvester Jesenko ter učiteljice in učitelje odpeljali na ogled proizvodnih prostor. Ogledali so si proizvodni hali na desnem bregu Idrijce, Ascom in Orodjarno.

Naj omenimo še, da to ni bil edini obisk Kolektorja ta teden, v petek popoldne ga bodo obiskali tudi člani idrijskega Muzejskega društva.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.