Kolektor Worldwide

Občina Idrija - lepa in gostoljubna je iskala in našla tudi najbolj urejen industrijski objekt

08.11.2010

V okviru akcije «Občina Idrija – lepa in gostoljubna« razglasili najbolj urejen kraj, naselje, domačijo in objekt. Priznanje je dobil tudi Kolektor Group za celostno ureditev Vojkove ulice v Idriji oziroma, kot je zapisala komisija, za vzpostavitev ulice po meri človeka ob industrijski coni.

V ocenjevanje so bila vključena vsa naselja, javne ustanove, kulturno-zgodovinski, trgovski, gostinski in turistični ter industrijski, obrtni in stanovanjski objekti in bloki v občini. Za nadomestno zgradbo idrijskega vrtca so priznanje podelili upravi omenjenega vrtca v Arkovi ulici in veleposlaništvu Kraljevine Norveške, za prenovo zgodovinskega objekta je priznanje letos pripadlo Psihiatrični bolnišnici Idrija, za najbolje urejen športni objekt in umestitev njihove telovadnice v prostor si je priznanje prislužila Gimnazija Jurija Vege, za prenovo in uporabo obnovljivega vira energije pa Župnišče na Vojskem, med stanovanjskimi objekti je komisija prisodila tokrat priznanje večstanovanjski hiši v Rožni ulici 14 in 19, za najlepšo nadomestno gradnjo v prvotnih gabaritih stanovanjski hiši v Gregorčičevi ulici 23. V kategoriji najlepše zelene javne površine je priznanje prejela Krajevna skupnost Mesto Idrija, med lokali je komisija izbrala slaščičarno Emilia v Idriji, med obrtnimi objekti je za razširitev turistične ponudbe mesta priznanje pripadlo Akvariju M, za najprizadevnejša posameznika pa je komisija razglasila Julijana in Milko Petrič oziroma kmetijo v Šturmajcah. Za promocijo dediščine v Kanomlji je tamkajšnje turistično društvo prav tako prejelo priznanje. Petčlanska komisija se je letos odločila tudi za podelitev osmih diplom.

Predsednik komisije Cveto Koder je po razglasitvi povedal, da so letos pri ocenjevanju dali precej večji poudarek kulturni krajini. Idrija je bila namreč po njegovem prej gozd in ne bi želeli, da spet postane gozd.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.