Kolektor Worldwide

Kolektor Etra uresničuje naložbo v 400-kilovoltni program

08.11.2010

V ljubljanski Kolektor Etri je v polnem teku blizu 30 milijonov evrov vredna naložba v halo, opremo in program 400-kilovoltnega transformatorja. Gradbena dela bodo predvidoma končana do novembra prihodnje leto. Po montaži opreme bo prvi transformator novo halo zapustil predvidoma na polovici leta 2012.

Bolj kot tisto, kar se trenutno vidi v Črnučah, je pomembno, da z razvojem 400-kilovoltnega transformatorja Kolektor Etra vstopa v elitni razred izdelovalcev energetskih transformatorjev. V tem namreč koncernova družba vidi dolgoročni tržni potencial in delo v nekaj naslednjih desetletjih.

Obstoječi program proizvodnje transformatorjev v Kolektor Etri je po besedah njenega glavnega direktorja dr. Tomaža Kmecla dovolj dobičkonosen, da lahko z lastnimi sredstvi in  posojili gradijo novo tovarno in razvijajo nov produkt. Ko bo naložba uresničena, bodo v Kolektor Etri podvojili prodajo, na leto bodo namreč ustvarili okrog 100 milijonov evrov prometa.

Kolektor Etra je v primerjavi s sorodnimi evropskimi proizvajalci transformatorjev majhna, toda z vidika tehnične in razvojne uspešnosti je njena rast večja kot pri sorodnih proizvajalcih.

 

V gradbeni jami že zaključujejo izdelavo temeljev nove proizvodne hale Kolektor Etre, ki jo s podizvajalci gradi Kolektor Koling

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.