Kolektor Worldwide

Rekordna udeležba Kolektorjevih tekačev na 15. ljubljanskem maratonu

24.10.2010

Jubilejnega 15. ljubljanskega maratona, največje mednarodne tekaške prireditve pri nas, se je udeležila tudi številčna ekipa Kolektorjevih tekačev. Maratona se je letos udeležilo rekordno število ljudi. Na 10, 21 in 42 kilometrov se je podalo skoraj 14 tisoč tekačev, med njimi je bilo tudi rekordno število tekačev, ki so zastopali barve koncerna Kolektor.

Številčna udeležba na maratonu priča o tem, da postaja tek vse bolj popularen. Ljubljanskega maratona se tako vsako leto udeleži vse več Kolektorjevih tekačev. Letos jih je bilo 168. Med njimi je bilo nekaj povratnikov, večina pa se jih je maratona letos udeležila prvič. Če smo natančnejši: 66 tekačev se je na tek po ljubljanskih ulicah odpravilo že večkrat, 102 tekača pa sta vzdušje pred, med in po teku na Ljubljanskem maratonu doživela prvič. Prav vsi tekači so se dobro odrezali. Največ jih je teklo na 10 kilometrov, kar 123 je bilo takih, polmaratona se je udeležilo 48 tekačev, maratona pa 7. Predvsem gre pohvaliti dekleta, ki jih je vsako leto več. Letos jih je bilo denimo v Kolektorjevi ekipi kar 39.

Na 10 kilometrov so se najbolje odrezali Martina Čefarin, Zala Kump in Ester Rupnik pri ženskah ter Jožko Jazbar, Damjan Mohorič in Boštjan More pri moških. Z 21-kilometrsko progo so najhitreje opravili Mateja Petrič, Urška Marinšek in Bojana Oblak pri ženska ter Borut Albreht, Andrej Panič in Igor Carl pri moških. Na 42 kilometrov pa so bili najhitrejši Kristjan Ipavec, Borut Šorli in Vojislac Culurič. Naj omenimo še, da je Kristjan Ipavec na velikem maratonu zasedel skupno 53 mesto.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.