Kolektor Worldwide

Dan odprtih vrat Kolektorjeve podružnice v Kočevju

22.10.2010

Kolektorjeva podružnica v Kočevju je danes za širšo javnost odprla svoja vrata. Kolektorjevi strokovnjaki so lepo število obiskovalcev popeljali po proizvodnih prostorih in jim predstavili novosti, ki se obetajo podružnici.

Kolektorjeva podružnica v Kočevju je v treh letih delovanja zabeležila dobre poslovne rezultate in pozitivno vplivala na razvoj lokalne skupnosti. Ta dva razloga sta vodstvo koncerna Kolektor prepričala za širitev proizvodnje in uvedbo novih tehnologij z višjo dodano vrednostjo v podružnici v Kočevju. Z matične lokacije v Idriji bodo tako v Kočevje preselili proizvodnjo profilnih komutatorjev za sesalne enote višjega cenovnega razreda in profesionalna ročna orodja.

S selitvijo proizvodnje bodo ustvarili dobrih 8 milijonov evrov letnega prometa. 

Širitev proizvodnje in uvedba novih, zahtevnejših tehnologij pomeni, da bodo v bodoče potrebovali tudi nove sodelavce. Poleg 31 delavcev, kolikor jih je v podružnici v Kočevju zaposlenih danes, bodo dodatno zaposlili še 30 ljudi, ki se bodo najprej štiri mesece za delo z novimi stroji in orodji usposabljali na matični lokaciji v Idriji.  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.