Kolektor Worldwide

Tudi Kolektorjevi Strojegradnji bodo namenjeni novi prostori

11.10.2010

Pred dnevi so začeli z delovnimi stroji odstranjevati tlake in instalacije v še zadnji hali, to je objektu S5, ki priča o nekdanjem Kolektorju v Vojkovi ulici v Idriji. Po novem bo to povezovalni objekt med koncernovo Orodjarno in Razvojno-tržnim centrom, ki bo namenjen profitnemu centru Strojegradnja.

Ta je sestavni del koncernove Orodjarne. V njej bo približno 20 konstruktorjev in ostalih delavcev izdelovalo in preizkušalo stroje in naprave za vse koncernove proizvodne stebre. Skoraj do prenove sta v omenjenem objektu, od katerega bodo ostali samo nosilni stebri in del zunanje stene, domovala Kolektorjeva orodjarna in priprava materiala. Nov objekt bo večji od sedanjega, meril bo namreč več kot 1000 kvadratnih metrov, je povedal direktor koncernove Orodjarne Robert Čerin, ki pričakuje, da se bo Strojegradnja vanj preselila do konca marca prihodnje leto.

Strojegradnja

Idejni načrt arhitekta Milana Eržena iz Kolektor Kolinga, ki tudi izvaja gradbena in druga dela na objektu S5

Prenova hale

S prenovo hale, v kateri je pred 45 leti začel Kolektor s proizvodnjo komutatorjerv, bo končana adaptacija in novogradnja koncernovih objektov na levem bregu Idrijce

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.