Kolektor Worldwide

Gradijo novo proizvodno halo Kolektor Etre

01.10.2010

V ljubljanskih Črnučah, kjer ima sedež podjetje Kolektor Etra, ki izdeluje transformatorje različnih moči, so te dni začeli z gradnjo nove proizvodne hale za izdelavo 400 kilovoltnih transformatorjev. Naložbo ocenjujejo na 25 do 30 milijonov evrov.

Program izdelave 400 kilovoltnih transformatorjev naj bi prihodek Kolektor Etre z letošnjih 50 milijonov evrov v prihodnjem desetletju skoraj podvojil, kajti z vidika tehnologije in razvojne perspektive je to zagotovo pravi program, poudarja glavni direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl. Z omenjenim programom se bo Kolektor Etra  uvrstila med elitne izdelovalce  tovrstnih transformatorjev na stari celini, ki jih ni veliko. Medtem ko gradijo halo, razvijajo tudi produkt. Naročilo za prvi 400-kilovoltni transformator so v črnuški Kolektor Etri že prejeli

400-kilovoltni transformatorji so Kolektor Etrin glavni adut in vir dodane vrednosti predvsem zato, ker jih distributerji uporabljajo pri prenosu električne energije na velike razdalje in pri tem beležijo čim manj izgub. V prodaji bodo ciljali v glavnem na evropske države, kjer ima Kolektor Etra zveste kupce in je uveljavljena s svojo blagovno znamko.

Peter Novak, direktor komerciale Kolektor Etre, pa v zvezi z novogradnjo poudarja, da si ne smejo privoščiti manjše prodaje, kajti to bi lahko slabo vplivalo na investicijske načrte družbe. Prav prodaji v letošnjem in prihodnjem letu je bila posvečena nedavna prodajna konferenca Kolektor Etre na Bledu.

Koncernov Kolektor Koling je prevzel gradnjo nove proizvodne hale Kolektor Etre

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.