Kolektor Worldwide

Naša filozofija je prodati dober izdelek

23.09.2010

V Idriji poteka prva razvojno-tržna konferenca za Kolektorjevo poslovno divizijo Stavbna tehnika in izdelki za dom. Pripravili so jo zato, da vodstvo koncerna predstavi njegovo novo organiziranost, da okrepijo sodelovanje med prodajniki in predstavijo pot razvoja, saj je koncern pred številnimi izzivi.

Uvodoma so glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko ter koncernova izvršna direktorja za prodajo in marketing ter za razvoj magister Primož Bešter in Marjan Drmota zbranim predstavili nov ustroj koncerna in načrte, ki jih imajo do leta 2015, ter spregovorili, kako jih nameravajo doseči. Enotni so si bili, da brez ustrezne prodaje ne bo šlo, zato so pričakovanja prav od prodajnikov velika. Da bi ti zmogli breme, ki jim je naloženo, so jim pristojni predstavili koncernova orodja za dosego zastavljenih ciljev.

Ti pa so, da bi koncern Kolektor leta 2017 beležil že več kot pol milijarde evrov prodaje. Pomemben delež k temu bo moral prispevati tudi tretji koncernov produkcijski steber, to je Stavbna tehnika in izdelki za dom, ki bo letos zabeležil 69 milijonov evrov prometa.

Letos naj bi koncernova divizija Stavbna tehnika in izdelki za dom, kjer so nosilne družbe Kolektor Liv, Kolektor Missel Schwab in Kolektor Koling, ustvarili za 6 odstotkov manj kot lani, za 4 odstotke bo manjša prodaja Divizije industrijska tehnika in energetika, medtem ko je prodaja v Diviziji komponente in sistemi za 9 odstotkov nad načrtovano. Skupaj naj bi koncern Kolektor letos ustvaril za več kot 309 milijonov evrov prometa, kar je po sedanjih izračunih za skoraj 3 odstotke več kot je bil načrtovano. Magister Primož Bešter je s tem v zvezi poudaril, da je treba računati, da bo tolikšen promet ustvarjen v enajstih in ne v dvanajstih mesecih, saj so polovico avgusta in polovico decembra za koncern prosti dnevi.   

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.