Kolektor Worldwide

Prodajna konferenca Kolektor Etre v znamenju 400-kilovoltnega transformatorja

21.09.2010

Na Bledu poteka 2. prodajna konferenca Kolektor Etre in prva pod novim lastnikom, prej so imeli tako imenovane interne. Osrednja pozornost je bila prvi dan namenjena predvsem predstavitvi projekta razvoja 400-kilovoltnega transformatorja, razmeram na tržišču in prodajnim možnostim.

Uvodoma se je glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko predstavil v vlogi novega lastnika ljubljanske Etre, ki bo še naprej ohranjala in tržila svojo blagovno znamko in izkoristila vse sinergijske prednosti koncerna, v katerem po novem posluje. Peter Novak, direktor komerciale Kolektor Etre, pa je izpostavil dejstvo, da se z zamikom pri njih šele zdaj soočajo s gospodarsko krizo, kar predstavlja manj naročil, vendar z novimi pristopi na novih trgih to nadomeščajo. Zato so na konferenci na Bledu sprejeli plan prodaje v prihodnjem letu, ki bo enak letošnjemu. To je še posebej pomembno, ker Kolektor Etra gradi novo proizvodno halo, in bi lahko manjša prodaja slabo vplivala na investicijske načrte družbe.

S tem bodo v Kolektor Etri prebrodili krizno obdobje, brez zmanjšanja prodaje, za kar pa bodo morali vložiti veliko dela in imeti tudi nekaj športne sreče, kot bi temu rekli. 15 let, kolikor časa že nastopajo na tržišču z lastno blagovno znamko, bi bilo škoda izničiti, z  novim lastništvom pa pridobivajo predvsem na kapitalski stabilnosti, da bodo na koncu lahko lažje obrali sadeže.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.