Kolektor Worldwide

Kolektor Orodjarna na strokovnem simpoziju avtomobilske industrije NI 2010

16.09.2010

V Ljubljani je včeraj potekal strokovni simpozij avtomobilske industrije NI v organizaciji podjetja National Instruments. Namen dogodka, ki poteka v dnevih avtomobilske industrije, je predvsem izmenjava informacij o novejših tehnologijah in proizvodih za razvoj prototipov in testiranja avtomobilskih komponent. Strokovni javnosti se je predstavil tudi koncern Kolektor, in sicer Kolektor Orodjarna, oddelek Avtomatizacija in strojegradnja, s prispevkom Avtomatizacija ročne linije za proizvodnjo rotorjev s pomočjo NI DAQ kartic in LabVIEW.

Vrhunski avtomobili so sestavljeni iz več kot 3000 delov in vsebujejo do 80 različnih kompleksnih aktivnih elektronskih podsistemov. Po besedah organizatorja se zaradi neprestanega večanja števila elektronskih komponent v avtomobilski industriji inženirji vedno znova soočajo s ključnimi izzivi v razvoju in testiranju. Uporaba tradicionalnih orodij z vnaprej določeno funkcionalnostjo postaja vedno bolj otežena, zato se znanstveniki in inženirji dandanes raje odločajo za odprte in prilagodljive rešitve.

Na dogodku so predstavniki organizatorja predstavili prispevke o temeljnih in naprednih temah o tehnologijah merjenja ter nadzora. Svoje študije in uporabniške rešitve so predstavili tudi partnerji, raziskovalci in strokovnjaki iz industrije. Kolektor Orodjarna je tako sodelovala s prispevkom Avtomatizacija ročne linije za proizvodnjo rotorjev s pomočjo NI DAQ kartic in LabVIEW. Rado Miklavčič, konstruktor iz oddelka Avtomatizacija in strojegradnja, je spregovoril o rešitvi delne avtomatizacije in zagotovitve sledenja vseh ključnih parametrov in meritev na ročni liniji za proizvodnjo rotorjev v podjetju Kolektor KFH s pomočjo NI DAQ kartic in programske opreme razvite v okolju LabVIEW Developer Suite. Kot pravi, je prednost te rešitve predvsem možnost hitrega spreminjanja ali dodajanja novih testov glede na zahteve proizvodnje ali kupca. Razviti uporabniški vmesnik pa je prilagojen potrebam proizvodnje, omogoča spremljanje in analizo vseh ključnih parametrov in meritev, hitro prilagajanje morebitnim spremembam izdelka in je delavcem prijazen.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.