Kolektor Worldwide

Kakovost odlikuje dobavitelja

14.09.2010

Koncern Kolektor od leta 1999 vsako drugo leto pripravlja tako imenovani Dan dobaviteljev. Najprej je bil ta namenjen samo domačim dobaviteljem, z leti pa je prireditev prerasla v mednarodno. Med številnimi dobavitelji, tokrat se jih je v Zrečah zbralo 84, koncernova nabava izbere po enega domačega in tujega, ki sta se med dveletnim ocenjevanjem uvrstila med pet najboljših. Vodja koncernove strateške nabave Igor Bogataj poudarja, da se dobavitelje izbere na podlagi koncernovega internega organizacijskega predpisa »Rangiranje dobav in dobaviteljev« ter pomena, ki ga ima posamezni dobavitelj za koncern Kolektor.

Skratka, naj dobavitelji Kolektorjevim družbam dobavljajo reprodukcijski material in polizdelke. Med domačimi je tokrat, ocenjevanje je bilo že sedmo po vrsti, priznanje pripadlo Mokos d. o. o., podjetju Milana Moreta iz Sovodenj, ki že dve desetletji Kolektorju dobavlja navite tulke. Zanj so se v Kolektorju odločili na podlagi odličnega poslovnega sodelovanja, ki je z leti preraslo v pravi partnerski odnos. »V Mokosovem primeru ne gre samo za odnos kupec – dobavitelj, temveč za partnerski odnos, saj v celoti sledi koncernovim zahtevam glede cene, kakovosti in dobav. Med tujimi dobavitelji pa se je koncern tokrat odločil za BASF Slovenija. Gre za dobavitelja granulatov (polistiren in tehnični termoplasti) Kolektor Livu, ki ga ta uporablja pri izdelavi sestavnih delov za sanitarno tehniko in za potrebe avtomobilske industrije,« je poudaril vodja koncernove strateške nabave Igor Bogataj.

Koncern Kolektor je glede dobav odgovoren do svojih kupcev, izbira najboljših dobaviteljev pa pravzaprav potrjuje, da je nabor dobaviteljev na ravni, ki omogoča prevzem odgovornosti po celotni dobaviteljski verigi. »Osnova za vrednotenje je torej koncernov organizacijski predpis, tudi če Dneva dobaviteljev ne bi bilo. Ocena dobaviteljev je skupek ocen s področij kakovosti, nabave, logistike in razvoja. Za začetno ocenjevanje pride v poštev šestdeset naših največjih dobaviteljev, med katerimi jih izberemo najprej deset, potem pa to število prepolovimo«, je med drugim še poudaril Igor Bogataj.

(od leve proti desni) Vodja koncernove strateške nabave Igor Bogataj, Kolektorjev izvršni direktor koncernove nabave in produkcije Vater Leban, Milan More, Mokos d.o.o., Sovodenj, in direktorica BASF prodaje za centralno Evropo Katarzyna Byczkowska

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.