Kolektor Worldwide

Vojkova ulica bo dobila novo podobo

09.09.2010

Potem ko je koncern Kolektor na svoji matični lokaciji v Idriji pred časom dokončal gradnjo orodjarne, je zdaj na vrsti ureditev pročelja vzdolž njegovih hal S2 in S3 v Vojkovi ulici. S tem bodo dobili objekti enotno podobo. Na nasprotni strani ceste pa hotel Jozef prav tako dobiva končno podobo.

Prihodnji teden bo torej najbolj prometna ulica v Idriji dobila novo podobo. Še posebej bo to prišlo do izraza konec novembra, ko bo dokončan tudi hotel. »Mislim, da bo, ko bo končan, objekt zelo vpadljiv«, pravi izvršni direktor Kolektor Kolinga Branko Milharčič in dodaja, da je objekt izrazito tematski, sporočal bo namreč zgodbo ljudi te doline, zgodbo knapov pod zemljo in življenja nad njo. »Prepričan sem, da bo hotel Jozef s svojo notranjostjo in zunanjostjo del te zgodbe«, dodaja Milharčič.

Prihodnje dni bo končano tudi parkirišče Kolektor Sikoma v Arkovi ulici, natančneje ob poslopju FMR-a. Z zapornico, ki bo ob poslopju na Arkovi 43, pa bodo urejali dostop pooblaščenim osebam. Parkirišč bo dovolj za vse. Njihova izgradnja je sestavni del urejene podobe sedeža koncerna. V prihodnje zaposleni svojih vozil ne bodo več puščali vsepovsod, saj bo režim parkiranja urejen tako, da bo vozilo mogoče pustiti le najbližje delovnemu mestu. Sledila bo še ureditev parkirišča pri Ascomu, tako da bo Vojkova ulica zares dobila dokončno podobo, ki jo kazi le Petrolov bencinski servis, ki s svojo velikostjo in potencialno nevarnostjo tudi po direktivah Evropske unije ne sodi v središče mesta.

Sicer pa se Kolektor Koling pripravlja še na nove naložbe. Še letos se bo lotil prenove povezovalnega objekta med novo orodjarno in Razvojno-tržnim centrom, ki bodo namenjeni kolektorjevi Strojegradnji, gradnje nove proizvodne hale v ljubljanskih Črnučah za potrebe Kolektor Etre in doma upokojencev v Idriji. Z izbranim izvajalcem gradbenih del bo v ponedeljek podpisal pogodbo, kar pomeni, da bodo prihodnji teden na gradbišču že zabrneli stroji.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.