Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor soorganizator 21. mednarodne konference o trajnih magnetih iz redkih zemelj in njihovi uporabi

30.08.2010

Koncern Kolektor in Inštitut »Jožef Stefan« sta organizatorja 21. mednarodne konference o trajnih magnetih iz redkih zemelj in njihovi uporabi, ki se je včeraj začela na Bledu. Do 2. septembra, ko se bo konferenca končala bodo udeleženci predstavili več kot 120 referatov iz 21 držav, največ me njimi z Japonske. Glavni namen konference je povezati akademsko sfero z industrijo, s čimer bi pospešili raziskave o materialnih lastnostih redkih zemelj in razvijali izdelke, ki bi jih lahko ponudili trgu.

Udeležence konference na Bledu je v imenu koncerna Kolektor nagovoril njegov predsednik Stojan Petrič. Poudaril je, da je čas nižanja stroškov v industriji tudi čas za inovacije. Kolektorjeve izdelke v svoja vozila vgrajujejo domala vsi vodilni proizvajalci avtomobilov. Kot je dejal, ga veseli, da je tretjina udeležencev konference predstavnikov industrije. Koncern Kolektor se je za soorganizatorstvo konference odločil predvsem zato, ker ima njegova skupina za komponente in sisteme v avtomobilski tehniki oziroma za elektroniko in pogone, rotorje in magnetne komponente, podporo v neposredni proizvodnji magnetov iz redkih zemelj v Kolektor Magnet Technology v Essnu in Kolektor Magmi v Ljubljani.

Besedam predsednika koncerna Kolektor Stojana Petriča, da je povezanost akademske oziroma znanstvene sfere in industrije nujna, je pritrdil tudi direktor Inštituta »Jožef Stefan« Jadran Lenarčič, in kot primer tovrstnega sodelovanja navedel Mednarodno podiplomsko šolo Jožef Stefan z več kot 200 študenti.

Otvoritve 21. mednarodne konference o trajnih magnetih iz redkih zemelj in njihovi uporabi so se udeležili tudi predstavniki slovenske vlade. Zbrane je v imenu ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča pozdravil državni sekretar Jozsef Györkös, ki je povedal, da je eden od ukrepov slovenske vlade, kako premostiti posledice gospodarske in finančne krize, financiranje obetavnih razvojnih projektov.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.