Kolektor Worldwide

Novo posojilo SID banke za Kolektorjev razvojni projekt "pogonski sistemi"

12.07.2010

Na sedežu SID banke v Ljubljani sta predsednika uprav omenjene banke in koncerna Kolektor magister Sibil Svilan in Stojan Petrič podpisala pogodbo o novem posojilu omenjene banke, tokrat za financiranje razvojnega projekta »pogonski sistemi«. Tokratno posojilo znaša 10,56 milijona evrov.

Ob tej priložnosti je predsednik uprave SID banke mag. Sibil Svilan izrazil zadovoljstvo, ker je koncern Kolektor že skoraj v celoti izčrpal in projektno uresničil januarsko posojilo v vrednosti nekaj več kot 14 milijonov evrov, zato se omenjeni banki ni bilo težko odločiti za novo posojilo koncernu. Izrazil je prepričanje, da bo z njim koncern še izboljšal konkurenčnost v mednarodnem prostoru. Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič pa je pojasnil čemu bo novo posojilo namenjeno. »Rezultati, ki jih letos dosegamo so delno tudi posledica posojila, ki smo ga že dobili pri SID banki. Novo posojilo pa se bo poznalo pri poslovni rasti koncerna v prihodnjih dveh letih, kajti v tem trenutku je za nas najpomembnejše, da imamo številne projekte, s katerimi ohranjamo raven prodaje in zagotavljamo njeno rast«.

O podrobnostih je po podpisu pogodbe spregovoril Marjan Drmota, koncernov izvršni direktor za razvoj. »Kolektor se je v okviru svoje dolgoročne poslovne strategije odločil, da bo na podlagi izkušenj iz preteklosti postal ponudnik pogonskih sistemov, ki so integrirani med avtomobilskim motorjem na eni ter krmilnikom in elektroniko na drugi strani. Gre za avtomobilske pogone prihodnosti, ki si jih predstavljamo v tako imenovani zeleni mobilnosti. Skratka, to bo naš prispevek k globalnemu trendu v avtomobilski industriji, ki je usmerjen k čistejšemu okolju«.    

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.