Kolektor Worldwide

Samo z vztrajnostjo in borbenostjo bo koncern Kolektor še naprej vodilni na svetu

10.07.2010

Po enoletni prekinitvi, zaradi gospodarske krize, je koncern Kolektor v idrijskem športnem parku spet pripravil Dan Kolektorja. Na tekmovališčih od Podroteje do sedeža koncerna, še posebej pa v Mejci, v športnem parku Stanka Bloudka in v Modri dvorani, so ves dan potekala športna in družabna tekmovanja za odrasle in otroke. Najboljšim v posameznih disciplinah, ki jih je bilo toliko, da jih na tem mestu posebej ne bomo naštevali, so pozneje podelili praktične nagrade. Snidenju v Idriji se je namreč odzvalo več kot 2.600 Kolektorjevcev.

Ker je dogajanje spremljala izjemna vročina, je vse bolj živahno postajalo proti poznemu popoldnevu, vmes pa so si Kolektorjevi delavci iz drugih slovenskih krajev ogledovali kulturne in zgodovinske znamenitosti v mestu, ki jih je gostilo. Dobesedno gostilo, kajti Dan Kolektorja je poleg Festivala idrijske čipke druga najmnožičnejša prireditev v tem starem rudarskem mestu. Na Dnevu Kolektorja namreč niso bili samo Kolektorjevi delavci, njegovi upokojenci, štipendisti, temveč tudi njihove družine, skratka vsa Idrija. Zato ne preseneča dejstvo, da je nekdanjo vlogo Rudnika živega srebra prevzel koncern, ki daje delo številnim Idrijčanom in okoličanom in  posredno še mnogim, ki smo jih videli tudi na tokratnem Dnevu Kolektorja.

Zbrane sta v osrednjem delu dogajanja nagovorila predsednik koncerna Stojan Petrič in njegov glavni izvršni direktor Radovan Bolko. Prvi je povedal, da je letošnje leto posebno leto, saj bo koncern prav v tem letu prvič prodal za več kot 310 milijonov evrov. To magično številko je v nadaljevanju komentiral Radovan Bolko, ki ni pozabil povedati, da v koncernu pričakujejo še drugi val gospodarske krize, zato jim racionalno obnašanje ni tuje. Ob tej priložnosti je nanizal nekaj dejstev, ki delajo koncern Kolektor prepoznaven med kupci. Med drugimi je omenil sesalnik za prah, ki so ga razvili in izdelujejo v Kolektor Livu, ki je trenutno tehnološki vrhunec na svetu, da  Kolektor Sinabit skupaj s koncernovim Nanotesla inštitutom v Hrastniku za tamkajšnjo kemično industrijo gradi linijo za proizvodnjo nanotitana in da Kolektorjevi transformatorji, ki jih izdelujejo v Kolektor Etri, z električno energijo iz vetrnih elektrarn oskrbujejo gospodinjstva in industrijo na obalah Anglije in Skandinavije. Koncern Kolektor je postal tudi največji izdelovalec drsnih obročev na svetu in na tržišču nastopa s tehnološko najbolj dovršenim grafitnim komutatorjem. »Imamo se res s čim pohvaliti, da pa se bomo lahko tudi v prihodnje, moramo še naprej gojiti naše vrednote: kreativnost, ideje, inovativnost, dolgoročno usmerjenost in izpolnjevanje želja kupcev«, je na Dnevu Kolektorja poudaril glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko.  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.