Kolektor Worldwide

29. festival idrijske čipke se je kljub slabemu vremenu začel

19.06.2010

Slabo vreme je sinoči skazilo slovesno otvoritev 29. štiridnevnega Festivala idrijske čipke, katerega generalna pokrovitelja sta tudi letos Kolektor in FMR. Kljub temu lahko domačini in obiskovalci v okviru festivala pričakujejo več kot 30 dogodkov.

Razstave, ki bodo odprte do konca avgusta, bodo na ogled v vseh idrijskih razstaviščih. V Galeriji nad Mestno knjižnico se predstavljajo domače klekljarice z govorico širokega risa, združenje slovenskih klekljaric pa z letošnjimi natečajnimi čipkami na temo šesterokotnik. Od risa, prek risbe do čipke, so letos »potovale« študentke tekstilij na naravoslovni fakulteti, ki svoja sodobna dela predstavljajo pri Črnem orlu. Sicer pa bo v okviru letošnjega festivala na ogled kar sedem razstav domačih in evropskih čipkarskih centrov. Največ obiskovalcev pa v Idriji pričakujejo v nedeljo, ko bodo pripravili tradicionalno državno tekmovanje otrok in odraslih v klekljanju.

Čipkarski festival

Pred svečano otvoritvijo, ki jo je preprečil dež, so pod pokroviteljstvom ministrice Katarine Kresal v Razstavišču Nikolaja Pirnata na gradu Gewerkenegg odprli razstavo z naslovom Čipka – razkošje ali priložnost.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.