Kolektor Worldwide

Kolektor na sejmu Energetika

24.05.2010

Na celjskem sejmišču so od 18. do 21. maja potekali sejmi Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Varjenje in rezanje ter Eko, ki si jih je v štirih dneh ogledalo preko 21.000 obiskovalcev. Na sejmu Energetika sta se predstavili tudi podjetji Kolektor Koling in Kolektor Sinabit.

Podjetje Kolektor Koling, ki svoj prodajni program deli na področje gradbenega inženiringa, izvajanje elektro in strojnih inštalacij, avtomatizacije in proizvodnjo klimatskih naprav ter kanalskih mrež, je na svojem razstavnem prostoru med drugim predstavil različne modele klimatskih naprav KOLEKTOR AIR, avtomatizacijo HVAC-sistemov in naprav ter projektiranje in izvedbo fotovoltaičnih elektrarn. »Kot prodajno novost smo letos na sejmu predstavljali kompaktno klimatsko napravo KA KOMPAKT z dvojnim ploščnim rekuperatorjem, ki jo odlikuje izkoristek vračanja toplote preko 90 odstotkov,« pojasnjuje  Branko Gabrič, izvršni direktor PC klimatizacije. Med obiskovalci sejma je bilo veliko zanimanja za sončne elektrarne. Brane Brelih, izvršni direktor za PC Instalacije, meni, da to ni presenetljivo, saj tudi sami opažajo vse večje zanimanje podjetij in posameznikov za fotovoltaične elektrarne. »Poleg tega  tudi država namenja za izkoriščanje obnovljivih virov energije privlačne finančne spodbude. Tako se naložba v tovrstno elektrarno povrne v približno desetih letih, življenjska doba takih naprav pa je ob 80-odstotni kapaciteti vsaj petindvajset let,« zaključuje Brelih. 

Kolektor Sinabit, ponudnik rešitev in storitev za potrebe avtomatizacije in informatizacije v industriji in gospodarstvu, je na razstavnem prostoru podjetja GIA-S Industrijska oprema, d. o. o., kot sistemski integrator obiskovalcem sejma predstavil možnosti uporabe krmilne družine Samson Trovis v naprednih rešitvah s področij inteligentnih zgradb, obnovljivih virov energije in sistemov daljinskega ogrevanja in hlajenja.

Po besedah organizatorjev Celjskega sejma so z doseženim obiskom zadovoljni: »Z letošnjim majskim sejemskim četverčkom smo zelo zadovoljni, saj smo kljub zaostrenim gospodarskim razmeram celo nekoliko presegli obisk iz leta 2008, ko so sejmi nazadnje potekali. Še posebej nas veseli, da so odzivi razstavljavcev in obiskovalcev zelo pozitivni.« S sejmom so zadovoljni tudi predstavniki Kolektorjevih podjetij, ki pa se zavedajo, da je uspešen nastop na sejmu le začetek in da je potrebno še veliko dela, da se bo ta uspeh prelevil tudi v poslovni rezultat.

Kolektor Koling na sejmu Energetika

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.