Kolektor Worldwide

Na kadrovski konferenci koncerna so predstavili letošnje kadrovske projekte

25.05.2010

Na sedežu koncerna Kolektor v Idriji so pripravili celodnevno kadrovsko konferenco, na kateri so uvodoma izmenjali izkušnje na področju letošnjih kadrovskih projektov, ki se nanašajo na koncern in njegove posamezne družbe ter z izkušnjami, ki jih imajo z agencijami za posredovanje dela. V nadaljevanju konference so predstavili nove kazalce učinkovitosti izobraževanja na ravni koncerna in na koncu vse skupaj predstavili še celotnemu menedžmentu koncernovih družb v Sloveniji.

Tako kot je povedala organizatorka in povezovalka kadrovske konference, izvršna direktorica koncerna za kadre in stike z javnostjo Ingrid Kermavnar, so najprej predstavili projekte, ki so jih pripravili na ravni koncerna. Posebno pozornost so tokrat posvetili projektu, ki ga v koncernu uvajajo zaradi čim bolj prožne oblike dela znotraj posameznih družb, da se bodo lahko te lažje prilagajale spremembam na tržišču. Ta projekt so že končali z izdelavo osnutka organizacijskega predpisa z delovnim naslovom Zagotavljanje človeških virov s prožnimi oblikami dela. Prav slednjega sta pravnici iz Kolektor Liva in koncerna Kolektor Ivica Likon in Nataša Luša predstavili vodstvenim delavcem koncerna in njegovih družb.

Predsednik koncerna Stojan Petrič, ki je uvodoma pozdravil zbrane, jim je povedal, zakaj so se odločili za tako vsebino kadrovske konference. Preprosto zato, ker menedžment v koncernu na eni strani zahteva prožnost v uvajanju fleksibilnega dela in v ustvarjanju občutka pri zaposlenih, da ta obvladuje razmere in zna v kriznih časih tudi primerno reagirati. »Fleksibilnost dela med delodajalci in delojemalci bo v prihodnje igrala zelo pomembno vlogo«, je prepričan Stojan Petrič, saj spremembe na tržišču ne bodo več take, kot so bile v preteklosti, temveč bodo odvisne zgolj od konjukturnih nihanj in kriznih situacij.

Kadrovska konferenca

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.