Kolektor Worldwide

Prvič Prodajna in Razvojna konferenca skupaj

20.05.2010

Prvič so danes v koncernu Kolektor združili prodajni in razvojni konferenci. Izvršni direktor koncernove prodaje in marketinga magister Primož Bešter pravi, da gresta sodelovanji med prodajniki in razvojniki z roko v roki, zato so ju tudi pripravili skupaj.

Po januarskem pesimizmu imajo znotraj koncerna vsaj na idrijski lokaciji, v proizvodnji komutatorjev, največ dela doslej. Zakaj? Zato, ker so v nekaterih koncernovih družbah po svetu, ki tudi izdelujejo komutatorje, v preteklosti zaradi krize zmanjšali proizvodne zmogljivosti in jih povečali na koncernovi matični lokaciji v Idriji. To Beštrovo trditev potrjuje tudi koncernov izvršni direktor za razvoj Marjan Drmota, vendar oba opozarjata, da je proizvodnja komutatorjev še vedno za najmanj 15 odstotkov manjša kot je bila leta 2007.

Zakaj je tako? Po vsej verjetnosti k temu nenadnemu velikemu povpraševanju po komutatorjih prispevajo izpraznjena skladišča proizvajalcev avtomobilov, naraščanje proizvodnje avtomobilov na Kitajskem in ponovni vzpon povpraševanja na ameriškem tržišču.

Da je koncern Kolektor pripravil obe konferenci skupaj, je po Drmotinih trditvah zgolj posledica spoznanja, da sta razvoj in trženje neločljivo povezana. Zbranim je predstavil kazalnike za spremljanje učinkovitosti posameznih programov – proizvodnje komutatorjev, magnetnih in hibridnih komponent, rotorjev, elektronskih komponent, elektronike in pogonov ter program Interior& Exterior.

Alenka Abram in Primož Gorjup sta na združeni prodajni in razvojni konferenci predstavila tako imenovana projekta CRM in EPM. Prvi je namenjen izboljšanju odnosov Kolektorja s svojimi kupci. Gre za orodje, s katerim v koncernovi prodaji zbirajo podatke o dogajanjih v tržno prodajnem sistemu. Drugi pa je namenjen obvladovanju projektov in odgovoru na vprašanje, v kakšni fazi realizacije trenutno so.

Projektna pisarna

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.