Kolektor Worldwide

Profesorji z banjaluške Ekonomske fakultete na obisku v Kolektorju

06.04.2010

Na obisku na sedežu Kolektorja v Idriji se je mudilo devet profesorjev banjaluške Ekonomske fakultete. Po besedah profesorja dr. Janeza Prašnikarja z ljubljanske Ekonomske fakultete, ki jih je tudi pripeljal v Idrijo, so predstavniki omenjenih fakultet postavili temelje mednarodnega projekta, ki ga bo financirala Evropska unija.

Ker je bistvo projekta tako imenovani neobvladljivi kapital, je bil dr. Prašnikar mnenja, da je dobro, da se njegovi gostje seznanijo s koncernom Kolektor, ki je med drugim že pet let vpet v ekonomijo Republike Srbske, saj ima v Laktaših kar dve podjetji, FEBO in Kolektor Bosno, zato je prepričan, da bo slednji še poglobil sodelovanje.

Koncern Kolektor so ob tej priložnosti zastopali izvršni direktor za produkcijo Valter Leban, izvršna direktorica za kadre in stike z javnostjo Ingrid Kermavnar in prokurist v Kolektorjevih podjetjih v Laktaših Iztok Novak. Gostom so predstavili koncern, njegovo poslovanje in načrte ter jim razkazali laboratorije v Razvojno-tržnem centru in proizvodnjo komutatorjev v Diviziji A.

Goste iz Banja Luke pa je najbolj zanimalo poslovanje Kolektorjevih podjetij v Laktaših, kadrovska sestava v njih in načrti, ki jih ima koncern v okviru nadaljnjih prevzemov. Seveda ni šlo brez vprašanj o razmerju med dividendami, ki jih koncern namenja lastnikom, ter denarjem, ki ga namenja razvoju.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.