Kolektor Worldwide

Bosch je Kolektor razglasil za prednostnega dobavitelja

22.03.2010

Nemški Bosch je idrijski koncern Kolektor uvrstil med prednostne dobavitelje hibridnih komponent. Z vprašalnikom je namreč prehodno spremljal vse njegove službe, včeraj pa se je na kraju samem prepričal v verodostojnost poročil in ga razglasil za prednostnega dobavitelja hibridnih komponent oziroma mu prišel to sporočiti.

Marjan Drmota, koncernov izvršni direktor za razvoj, je seveda izjemno zadovoljen, da jim je to uspelo in se zato vsem, ki so pri tem sodelovali v imenu poslovodstva toplo zahvaljuje.

Po njegovem so pri tej Boschevi uvrstitvi Kolektorja v družino prednostnih dobaviteljev štela ustreznost postopka, v katerem so jih samo opazovali, nato pa glede na zapisano pomikali po lestvici navzgor, vse do tistega trenutka, ko so zapisano na papirju preverili, ali se sklada z realnostjo. To so storili včeraj. Ko so ugotovili, da se zapisano zares sklada z dejanskim stanjem, so Kolektorju podelili naziv prednostni dobavitelj hibridnih komponent. Med drugim so si med obiskom sedeža koncerna ogledali tudi novo orodjarno, v kateri bo Kolektor lahko izdeloval še bolj zahtevna orodja oziroma taka, ki bodo zagotavljala simbiozo med prednostnim in razvojnim dobaviteljem.

Boschu, ki na leto kupi za okrog 24 milijard evrov izdelkov in materiala, kar predstavlja okrog 60 odstotkov celotnega njegovega prometa, predstavljajo nakupi hibridnih komponent približno 700 milijonov evrov. Te mu dobavlja okrog 550 dobaviteljev, med katerimi je 7 odstotkov prednostnih, in ti si pri njemu skupaj odrežejo polovico te vsote. Danes na tem področju Kolektor Boschu še ne predstavlja omembe vrednega dobavitelja, cilj koncerna pa je, da mu do leta 2015 proda toliko, kot sedaj povprečno prednostni dobavitelji. V načrtu koncerna Kolektor je, da bi to na letnem nivoju znašalo 10 milijonov evrov.

Koncern Kolektor je revolutivno že pred leti postal Boschev prednostni dobavitelj komutatorjev, slednji pa je tudi njegov največji kupec.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.