Kolektor Worldwide

Kolektorjeva Orodjarna se seli v obnovljene prostore

22.03.2010

Koncern Kolektor je na matični lokaciji v Idriji uredil novo orodjarno, ki bo skoraj dvakrat večja od obstoječe. Strojni park, ki obsega 30 najsodobnejših strojev, bo končno polno zaživel, pa tudi orodjarji bodo imeli neprimerno boljše delovne pogoje.

Skrajni čas je že bil, da je Kolektor posodobil in namenil večje prostore za svojo orodjarno. Doslej so se namreč stroji in orodjarji stiskali na borih 700 kvadratnih metrih. V novi orodjarni bo končno mogoče naročniku ponuditi celovito orodjarsko storitev; torej so v njenem poslovnem delu združili nabavo in prodajo ter logistiko. Sledi konstrukcija orodij, tehnologija za pripravo proizvodnje, prostor za programerje za pripravo tehnologije in programov za stroje, različne obdelave (struženje, rezkanje, potopna in žična erozija, brušenja …), klimatiziran prostor za avtokontrolo z merilnimi pripomočki, ki jih uporabljajo orodjarji, in skladiščni prostor vhodnega materiala z avtomatiziranimi regali. Po besedah ®ige Kogeja, direktorja Orodjarne, ki deluje na dveh lokacijah, idrijski in postojnski, in skupaj s Strojegradnjo zaposluje 160 ljudi, so pripravili tudi prostor za preizkuševališče, tako da bodo v orodjarni najprej sami preizkusili orodje in ga šele nato predali proizvodnji v koncernu ali zunanjemu naročniku.

Orodjarno naj bi v nove prostore predvidoma preselili do konca aprila, stare pa bodo takoj začeli prenavljati, čeprav Kolektor gradi vsepovsod po Idriji in zunaj nje. Zaradi selitve, ki jo v glavnem opravljajo ob koncih tedna, delo v orodjarni bistveno ne trpi, saj si pomagajo tudi z zunanjimi izvajalci. S prenovo je Kolektorjeva Orodjarna zdaj med prvimi petimi pri nas, če ne celo med prvimi tremi, če upoštevamo, koliko orodij je sposobna izdelati, je prepričan ®iga Kogej.

Prvi, ki so si ogledali novo Kolektorjevo Orodjarno so bili predstavniki nemškega Boscha.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.