Kolektor Worldwide

13. Trohov memorialni šahovski turnir

14.03.2010

Tokratnega šahovskega turnirja, ki ga je spet pripravil Šahovski klub Kolektor, se je udeležilo 35 ljubiteljev te kraljevske igre iz vse Slovenije. Na žalost pa zaradi objektivnih razlogov tokrat na njem niso sodelovali prijatelji z avstrijske Koroške.

Po besedah predsednika ŠK Kolektor Idrija Silva Kovača so udeleženci odigrali sedem krogov švicarskega sistema. Turnirju, ki je potekal v prijateljskem vzdušju, je sodil Staš Jereb, za morebitne pritožbe pa sta bila pristojna še Dušan Rusjan iz Nove Gorice in Franc Gruden iz Tolmina.

Organizatorji so pod pokroviteljstvom koncerna Kolektor in Športne zveze Idrija najboljšim podelili tudi pokale in praktične nagrade pokroviteljev. Prvemu mestu je bil namenjen prehodni pokal, za drugo in tretje mesto pa pokal. Nagrajeni so bili tudi najbolje uvrščeni šahist do šestnajst let, šahistka in veteran.

Najmlajši udeleženec tokratnega turnirja je bil sedemletni Jaša Cvek iz Idrije, najstarejši pa 68-letni Franc Gruden iz Tolmina.

Udeleženci so se ogrevali že pred turnirjem

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.