Kolektor Worldwide

Kolektor je spet Remyjev Naj dobavitelj, tokrat za leto 2009

22.02.2010

Pred dnevi je koncern Kolektor postal bogatejši še za eno laskavo nagrado, in sicer za Remyjevega Naj dobavitelja leta. Tokrat ga je razglasila mehiška družba iz nam dobro znanega San Luis Potosija, mesta, ki skupaj z Idrijo in španskim Almadenom kandidira z medcelinskim projektom poti živega srebra Camino real za vpis na seznam svetovne dediščine pri Unescu.

Remyju, ki na tržišču Nafta (Kanada, ZDA in Mehika) nastopa kot eden glavnih proizvajalcev motorjev za zagon vozila in alternatorjev, idrijski Kolektor Sikom dobavlja komutatorje za zaganjalnike, drsne obroče za alternatorje pa Ascom, nekaj malega komutatorjev zanj izdelujejo tudi v Kolektorjevem južnokorejskem Sinyungu. Remy Kolektorjeve komutatorje vgrajuje v proizvode, ki so namenjeni svetovno znanim in hkrati največjim izdelovalcem avtomobilov, kot so General Motors, Daimler Chrysler, Toyota, Honda in Hyundai/Kia.

Na prireditvi v mehiškem San Luis Potosiju je nagrado v imenu koncerna prevzel direktor Kolektorjevega TKI-ja iz Južne Karoline Rado Starc. Zaradi prepoznavnosti Kolektorja na ameriških tleh večina kupcev to inicialko uporablja, ko imajo v mislih sam koncern Kolektor. »Razlog za tako razlago gre iskati predvsem v enostavni izgovorjavi, pri čemer je jasno, da imajo v mislih prav srce Kolektorja, torej tistega iz idrijske lokacije«, še poudarja Rado Starc.

Kolektor je od leta 1994, ko je začel samostojno nastopati na tržiščih postal, Naj dobavitelj vsem svetovnim korporacijam, ki jim prodaja komutatorje. Tako se ponaša s tovrstnimi priznanji, ki so mu jih podelili Black & Decker, Bosch, BSH, Continental, Remi in Valeo.

Remyjeva nagrada Naj dobavitelj leta 2009, na kateri je namesto Kolektor Group napisan Kolektor TKI, koncernova ameriška družba, ki poleg proizvodnje komutatorjev hkrati nudi podporo ostalim proizvodnim lokacijam znotraj koncerna, ki del dohodka ustvarijo v tej, do nedavnega, »obljubljeni deželi«

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.