Kolektor Worldwide

Kolektorjev TKI v ZDA prvi v koncernu opravil prenos presoj vodenja sistemov kakovosti k eni presojevalski hiši

16.02.2010

Kolektor TKI iz Greenvilla v ameriški zvezni državi Južna Karolina je prvo podjetje v koncernu, ki je z vnovično presojo kakovosti ISO TS 16949 obenem uspešno opravilo še prenos presojanja sistema kakovosti na eno samo certifikacijsko hišo, in sicer na BVC (Bureau Veritas Certification).

Do lanskega polletja so namreč po besedah menedžerja kakovosti Tomaža Vidmarja v koncernu Kolektor pri presoji kakovosti sodelovali z različnimi certifikacijskimi hišami (DQS, Dekra, TÜV Nord in Bureau Veritas Certification). Ker pa je za koncern najbolj smotrno certificiranje zgolj pri eni certifikacijski hiši, se je njegovo vodstvo odločilo, da bo odslej naprej presojo kakovosti za vse svoje družbe zaupalo samo eni presojevalski hiši. Ker je Bureau Veritas Certification mednarodna in v svetovnem merilu vodilna certifikacijska hiša, koncern Kolektor pa globalni proizvajalec in ponudnik komutatorjev in drugih proizvodov, oba imata namreč družbe in izpostave na vseh koncernovih lokacijah po svetu, je zato izbral prav BVC.

BVC bo letos certificiral vseh dvanajst koncernovih proizvodnih družb doma in po svetu in s tem Kolektorju privarčeval petino denarja, ki ga je doslej ta na leto namenjal za presojo kakovosti pri različnih presojevalskih hišah.

Kolektor je bil pred slabimi dvajsetimi leti med prvimi v Sloveniji, ki je v svoje poslovanje uvedel sistem vodenja kakovosti ISO 9001, ker je ta ponujal dober način organiziranja in vodenja proizvodnje in je pri kupcih vzpostavil ustrezno zaupanje in prednost pred takratno konkurenco. Leta 1998 so v Kolektorju omenjeni standard že nadgradili s standardi avtomobilske industrije VDA 6 in QS-9000, kasneje združenih v ISO TS 16949. Kolektorjeva ameriška družba TKI ga je tudi pridobila in vnovič potrdila, za kar gre ob podpori iz matičnega podjetja zasluga tudi prizadevanjem mlade ekipe v sestavi: Damjan Bizjak, Rado Starc in Laura Suarez.

Kolektorjeva tovarna TKI v Južni Karolini (ZDA)

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.