Kolektor Worldwide

Koncert bratov Ćoralić - štipendistov koncerna Kolektor

05.02.2010

Dvorana Glasbene šole Idrija še nikoli ni bila tako polna in še nikoli v njej ni bilo tako kakovostnega koncerta, kot je bil enourni nastop bratov Ćoralić, pianista Armina in violinista Erina. S koncertom sta počastila slovenski kulturni praznik in se oddolžila za štipendiji, ki jih jima nudi koncern Kolektor.

Pianist Armin Ćoralić, ki je uspešno opravil sprejemne izpite na najbolj prestižni glasbeni akademiji na svetu, Royal College of Music v Londonu, je Kolektorjev štipendist že dve leti, zdaj se mu je kot Kolektorjev štipendist pridružil še mlajši brat, violinist Erin Ćoralić. Za njuna starša Zumreto in Amirja je to veliko finančno olajšanje, za štipendista pa velika spodbuda pri njuni nadaljnji umetniški poti, za katero se bosta zagotovo oddolžila, vsaj tako pravita. »Srečna sva, da sva prav midva tista, ki sva prejela štipendiji, in si štejeva v čast, da so prav naju opazili, saj je na svetu veliko dobrih umetnikov in glasbenikov«, je v imenu obeh dejal Armin Ćoralić.

Oče Amir je po prejetju štipendije njunih sinov dejal, da bodo sedaj lažje zadihali, saj bi težko prenašali tolikšno finančno breme. »Vseskozi sva jima stala ob strani in ju spodbujala, da uresničita svoje sanje«.

Zbrane je pred nastopom mladih glasbenikov pozdravil tudi predsednik Kolektorja Stojan Petrič in opozoril na vlogo, ki jo ima koncern v idrijski dolini, ki pomaga ne samo glasbenikom, temveč tudi ostalim. Tudi gospodarska kriza ni izničila koncernove pomoči in tako bo tudi naprej je zagotovil in še enkrat čestital Arminu Ćoraliću za vpis na prestižno glasbeno akademijo in njegovemu bratu Erinu, ki mu sledi na uspešni glasbeni poti, skupaj s predsednikom družbe FMR d. d., ki je največji posamični lastnik Kolektorja, Andrejem Krenom, podelil štipendijo.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.