Kolektor Worldwide

Valter Leban je novi častni konzul Mehike v Sloveniji

10.11.2017

Veleposlanica Mehike Alicia Buenrostro Massieu se je na slovesnosti na Ljubljanskem gradu poslovila od dosedanjega častnega konzula Mehike v Sloveniji Marka Voljča in se mu zahvalila za njegov nepogrešljiv prispevek pri sodelovanju in navezovanju stikov med Slovenijo in Mehiko ter za novega častnega konzula Mehike v Sloveniji imenovala Valterja Lebana, člana uprave koncerna Kolektor.

Institucija častnih konzulov je v zadnjih desetletjih postala nepogrešljiv del diplomacije in konzularne dejavnosti, njeno nujno potrebno dopolnilo, še posebej, ko gre za majhne države. Častni konzuli zelo dobro poznajo lokalne razmere in so ugledne, uveljavljene osebnosti. 

Ob imenovanju je Valter Leban povedal: »V čast mi je postati častni konzul Mehike. Z velikim veseljem sprejmem to častno nalogo, ki je v veliki meri temeljila na pripravljenosti, da pomagam krepiti sodelovanje Mehike in Slovenije na gospodarskem področju. Z Mehiko sem se prvič srečal pred leti v vlogi poslovneža. Takrat je Mehika v avtomobilski industriji postajala novi Detroit in v Kolektorju je dozorelo spoznanje, da moramo tudi v tej državi imeti svoje proizvodne zmogljivosti. V iskanju prave lokacije sem prepotoval Mehiko po dolgem in počez, dodobra spoznal njene naravne lepote, zgodovino, kulturo in ljudi. Dežela mi je takoj prirasla k srcu. Odločili smo se za Guanajuato, kjer imamo danes moderno opremljeno proizvodno lokacijo s 130 zaposlenimi. Velik izziv je stopiti v čevlje nekoga, ki je delo častnega konzula zelo dobro opravljal kar 21 let. Marko Voljč je veliko naredil na zbliževanju in utrjevanju vezi med ljudmi na poslovnem, kulturnem in ostalih področjih. Upam, da mi bo uspelo nadaljevati njegove dobre prakse v skupno zadovoljstvo ljudi obeh držav.«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.