Kolektor Worldwide

Kolektorjev Missel Schwab GmbH odslej samo na eni lokaciji

16.01.2010

V okviru načrtovane racionalizacije poslovanja se je podjetje Kolektor Missel Schwab GmbH s treh lokacij preselilo na eno. Tako bo odslej v nemškem Fellbachu, v neposredni bližini Stuttgarta, vseh 65 delavcev delalo v enem samem poslopju, v katerem je nameščena uprava in proizvodnja.

Naj spomnimo, da je koncern Kolektor  nemški Missel Schwab kupil februarja leta 2008. To je bilo že četrto podjetje v Nemčiji, ki ga je prevzel koncern Kolektor. Najprej je leta 2002 kupil svojega nekdanjega lastnika, družbo Kautt&Bux iz Herrenberga, dve leti kasneje podjetje SWL iz Lüdenscheida pri Dortmundu, ki se je ukvarjalo z razvojem, konstrukcijo in proizvodnjo izdelkov iz duroplastov in termoplastov ter lani izdelovalca plastomagnetov ECS GmbH iz Essna.

V Missel Schwabu, ki dopolnjuje proizvodnjo sanitarne tehnike postojnskega Kolektor Liva in je najbolj prepoznavna blagovna znamka izolacijskih materialov na nemškem tržišču, bodo letos ustvarili okrog 17 milijonov evrov prometa.

S selitvijo na eno lokacijo so se uresničile napovedi nekdanjega direktorja Kolektor Liva magistra Primoža Beštra, ki je ob nakupu podjetja dejal: "S tem bomo zmanjšali stroške (s preselitvijo namreč, op. avtorja) in omogočili boljšo komunikacijo znotraj podjetja. Z vsemi močmi se bomo trudili voditi podjetje v uspešno prihodnost."

Faksimile poročila o preselitvi na novo lokacijo

Faksimile poročila o preselitvi na novo lokacijo, ki je trajala dva tedna, v Stuttgarter Zeitungu.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.