Kolektor Worldwide

Armin Ćolarić bo študiral na vodilni glasbeni akademiji na svetu

15.01.2010

Idrijski župan Bojan Sever je v navzočnosti ravnatelja Glasbene šole Idrija Emila Semca sprejel mladega pianista Armina Æolariæa, ki je opravil izjemno zahtevne sprejemne izpite na slovitem The Royal College of Music v Londonu. Na njegovi glasbeni poti ga koncern Kolektor ne samo gmotno podpira, temveč mu je podelil tudi štipendijo. Sodelovanje med Kolektorjem in mladim idrijskim pianistom se je začelo z otvoritvijo prenovljenega realčnega poslopja.

Sprejemnih izpitov, ki so potekali v več svetovnih prestolnicah se je skupaj udeležilo več kot 800 mladih pianistov. Le petindvajsetim med njimi je uspelo prepričati strogo strokovno komisijo, ki jim je dala zeleno luč za vpis na kraljevo akademijo v Londonu. Uvrstitev mladega idrijskega pianista mednje je pomemben dogodek tudi za občino, zato mu bo, po besedah župana Bojana Severja, pomagala zbrati denar za šolnino, ki znaša okrog 15.000 evrov na leto.

Armin Ćolarić je uspešno opravljene sprejemne izpite na kraljevo akademijo v Londonu označil za svoj največji uspeh doslej, čeprav je prejel že mnogo priznanj na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Armin  Ćolarić za klavirjem

Armin Ćolarić za klavirjem. Večkrat je zaigral tudi na Kolektorjevih prireditvah, saj ga koncern gmotno podpira na njegovi glasbeni poti in mu bo tudi v prihodnje pomagal doseči zastavljene cilje.

Armin  Ćolarić

Mladi idrijski pianist (v sredini) na obisku pri idrijskem županu Bojanu Severju (levo) v spremstvu ravnatelja Glasbene šole Idrija Emila Semca, ustanove, v kateri je Armin Ćolarić začel svojo glasbeno pot.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.