Kolektor Worldwide

Hotel Jožef bo sofinancirala Evropska unija

09.12.2009

Ministrstvo za gospodarstvo je Kolektorjevo družbo Nebesa d.o.o. obvestilo, da je Evropski sklad za regionalni razvoj sklenil sofinancirati gradnjo Hotela Jožef v Idriji. V ta namen bo za odstranitev starega objekta in novogradnjo prispeval 743.500 evrov nepovratnih sredstev, kar predstavlja približno 41 odstotkov denarja, ki bo potreben za uresničitev omenjenega projekta.

Hotel Jožef, ki bo decembra prihodnje leto zagotovo že sprejemal goste, se bo razprostiral na okrog 1.300 kvadratnih metrih površin. V njem bo med drugim 11 sob in apartma, restavracija, pokrita terasa in prostor za degustacijo vin. Objekt bo prilagojen potrebam invalidov.

Prizadevanja za gradnjo omenjenega hotela so stara toliko časa, kot obstaja podjetje Nebesa, saj je bila njegova strategija vseskozi usmerjena v širitev različnih dopolnjujočih dejavnosti, pri čemer so se v podjetju zavedali, da tovrstne ponudbe v Idriji manjka. To staro mesto namreč na leto v povprečju obišče okrog 50.000 turistov, ki preprosto ne morejo verjeti, da v kraju ni hotela, v katerem bi lahko prenočili. Po drugi strani pa je Idrija prepoznavna turistična destinacija, ki ima velik turistični potencial.

Hotel

Gradbinci so nekdanji objekt Mercatorja že porušili in pripravljajo gradbeno jamo za gradnjo hotela odprtega tipa.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.