Kolektor Worldwide

Razglasili in podelili nagrado najboljšemu inovatorju v tretjem četrtletju

19.11.2009

V tretjem četrtletju so v okviru inovativne dejavnosti v Kolektorju spremljali predvsem poteze v zvezi z obvladovanjem stroškov. V okviru idej na področju stroškovne učinkovitosti je komisija izbrala najboljše, med njimi idejo Rasta Lapajneta, skladiščnika v Kolektorjevem skladišču v Spodnji Idriji.

Rasta Lapajneta je komisija nagradila za njegov predlog, da ne bi HT palet, na katerih v Kolektor prihaja prešna masa zavrgli, ampak bi jih spet uporabljali za kontejnerske pošiljke komutatorjev v hčerinska podjetja v Južni Koreji in ZDA. Omenjene palete so za razliko od euro palet tudi po velikosti primernejše za kontejnerske (ladijske) prevoze, saj je mogoče nanje naložiti več komutatorjev. Z vnovično uporabo bi v Kolektorju prihranili, saj palet ne bi bilo treba več odvažati na deponijo in v zameno kupovati evropskih dimenzij.

Klemen Šavli, ki v idrijskem delu koncerna skrbi za inovativno dejavnost je opozoril, da je Rasto Lapajne v manj kot treh letih predlagal kar 33 izboljšav, od tega jih je 17 že vpeljanih, ena je v fazi uvajanja, pet pa jih še čaka na uresničitev. Sicer pa je še ugotovil, da iz Kolektorjeve Logistike pride največ idej, kar gre po njegovem pripisati prizadevanjem njene direktorice Mateje Lavrič, ki očitno zna motivirati sodelavce. Direktor KFH Andrej Brložnik pa je že napovedal, čemu bodo dali na področju inovativne dejavnosti prednost v tem četrtletju, in sicer informacijskim tehnologijam oziroma njihovi podpori posameznim delovnim opravilom. Na razglasitvi je bil tudi Dejan Velikanje, direktor Kolektorja Sikom, ki je največji porabnik prešnih mas.

Nagrajeni Rasto Lapajne se je v Kolektorju zaposlil leta 1992. Tri leta je delal v proizvodnji, od leta 1995 pa je skladiščnik.

Najboljši inovator

Od leve proti desni so: Dejan Velikanje, direktor Kolektorja Sikom, Andrej Brložnik, direktor KFH, Rasto Lapajne, inovator, Mateja Lavrič, direktorica Kolektorjeve Logistike in Klemen Šavli Kolektorjev koordinator za inovativno dejavnost

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.