Kolektor Worldwide

Redna jesenska prodajna konferenca koncerna Kolektor

05.11.2009

Na dvodnevni redni jesenski prodajni konferenci so se tokrat v Idriji zbrali vsi koncernovi prodajniki iz področja kompoment in sistemov za avtomobilsko industrijo, med njimi tudi novi sodelavci iz Kolektorja Magnet Tehnologic(KMT) iz Essna. Uvodoma jim je novi izvršni direktor koncernove komerciale magister Primož Bešter predstavil letošnje poslovanje koncerna in obseg predvidene prodaje v prihodnjem letu.

Primož Bešter je povedal, da koncern Kolektor v prihodnjem letu načrtuje za 5 do 15 odstotkov večjo prodajo kot letos. Prodaja se po njegovih besedah sicer povečuje v skladu s predvidevanji, vendar ne bo dosegla tiste v letu 2007. Meni, da bo raven prodaje v prihodnjih šestih mesecih na sedanji ravni, vendar je na žalost še vedno preveč odvisna od aktualnih razmer v avtomobilski industriji, kateri za zdaj koncern proda glavnino svoje proizvodnje.

Na tokratni prodajni konferenci je bila predstavljena tudi nova prodajna organiziranost, ki je za razliko od dosedanje produktno usmerjena. Odslej za posamezne produktne skupine skrbijo Milan Erjavec (prodaja komutatorjev in specialnih drsnih obročev), Aleksander Kuljaj (rotorji, plastični hibridni kosi in senzorika), Bogo Miklavčič (elektronske komponente), Matej Valenčič (sestavni deli za avtomobile iz termoplastov) ter Matjaž Potočnik (pogoni in elektronika). Sleherna prodajna niša ima tudi svojega programskega vodjo. Za prvo Silvestra Jesenka, za drugo skrbijo Andra Dodič, Roman Hodnik in Boris Saje, za tretjo Igor ®gajnar, za četrto Igor Otoničar in za zadnjo dr. Franci Lahajnar. Nova organiziranost je bila uvedena zaradi boljše preglednosti in večje prodajne učinkovitosti.

Na tokratni prodajni konferenci bodo predstavili tudi nove projekte in ocenili njihovo tržno učinkovitost z vidika globalnosti, konkurence in marž. Pri tem si bodo zagotovo enotni, da je prodaja karbonskega komutatorja za Kolektor s tehnološkega vidika in glede donosnosti še vedno zanimiv produkt.

Kot vedno pa bodo udeleženci ob koncu konference preučili glavne cilje koncernove prodaje in kaj bo treba letos in prihodnje leto narediti, da bi jih tudi uresničili. Za spremljanje učinkovitosti prodajnega osebja bodo v okviru delavnice na tokratni konferenci predstavili informacijski sistem (CRM - Customer Relation Management), s katerim jo bo mogoče spremljati in sproti beležiti preglednost posameznih projektov.

Ekipa Kolektor

Udeleženci tokratne prodajne konference so se zbrali v novem Razvojno-tržnem centru koncerna Kolektor

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.