Kolektor Worldwide

Delničarji FMR Holdinga d.d. in FONDA d.d. bodo jutri, v petek, prejeli dividende

24.09.2009

Jutri bodo delničarjem FMR Holdinga d.d. in FONDA d.d. na njihove TRR izplačane dividende. Tako so sklenili na skupščinah omenjenih družb pred mesecem dni.

Delničarji FMR Holdinga lahko pričakujejo, da bodo za svojo delnico prejeli 1,50 evra bruto dividende. Na skupščini pred mesecem dni so namreč ugotovili, da je bilo v minulem poslovnem letu ustvarjenega 1,556.046,00 evrov bilančnega dobička, od katerega bo tisti del, ki bo ostal od izplačanih delnic, nerazporejen. Tako bo na svojih TRR jutri prejelo dividende okrog 900 delničarjev FMR Holdinga d.d.. To so zaposleni v Kolektorju, njegovi upokojenci in bivši zaposleni, ki so vanj vložili svoje certifikate.

Delničarji FONDA d.d., ki so leta 1990 vanj vložili po eno svojo plačo, ki je takrat znašala preračunano na današnjo vrednost približno 250 evrov, pa bodo prav tako v petek prejeli dividende in sicer 25 evrov bruto na delnico. Takih delničarjev je okrog 200.

V teh zaostrenih pogojih gospodarjenja sta FMR Holding d.d. in FOND d.d. dve izmed peščice slovenskih družb, ki so se odločile za izplačilo tako visokih dividend.

dividenda.jpg 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.