Kolektor Worldwide

Dan zdravja smo pripravili že tretjič

19.09.2009

Skupaj z idrijskim Zdravstvenim domom smo spet pripravili tako imenovani Dan zdravja. Akcija je bila namenjena vsem občanom idrijske občine in delavcem, ki so zaposleni v koncernu Kolektor.

V izvedbo tokratne akcije je bilo vključenih 23 zdravstvenih delavcev oziroma kar tretjina zdravstvenega osebja idrijskega Zdravstvenega, ki so na stojnicah predstavili zdrav način življenja, kako preprečimo srčno žilne bolezni in osteoporozo. Ob tej priložnosti se je bilo mogoče seznaniti z zdravo prehrano, športnimi aktivnostmi, izmerili so tudi telesno težo, telesne maščobe, mišično maso in izračunali indeks telesne mase. Obiskovalci so se lahko seznanili tudi s posebnostmi nordijske hoje. Prvič letos je v okviru Dneva zdravja delovala tudi tržnica z ekološke kmetije Dolinar.

Odziv na akcijo Dan zdravja je bil dober. Po besedah Urške Močnik, strokovne vodje Zdravstvenega doma, so se Dneva zdravja, ki so ga pripravili že tretje leto zapored, in je ena redkih tovrstnih akcij pri nas, v glavnem udeležili občani srednjih let in upokojenci. Sicer pa zdravstveni delavci ugotavljajo, da v idrijski občini niso nič bolj bolni ali zdravi od povprečja v državi. Najbolj jih tarejo srčno žilne bolezni, zato je bilo preventivi na tem področju posvečene tudi največ pozornosti.

Dan zdravja je ekipa Kolektorjevih tekačev izkoristila tudi za trening pred Ljubljanskim tekaškim maratonom. Proga, na kateri so tekli, je bila speljana od Idrije do Idrijske Bele in po isti trasi nazaj. Udeležba je bila nekoliko okrnjena, saj je bila prav ta dan zajetna skupina Kolektojevih delavcev na obisku pri kolegih v koncernovih tovarnah v BiH, drugi pa so izkoristili verjetno še zadnji primerni dan v letošnjem letu in so se s kolesi podali na tradicionalni vzpon na Vršič.

dan-zdravja.jpg

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.