Kolektor Worldwide

Montažna linija sesalcev za Kolektor Liv

18.09.2009

V pritličju novega Razvojno - tržnega centra, kjer ima svoje začasne prostore Kolektorjeva Strojegradnja, so že izdelali prvo proizvodno linijo za izdelavo sesalnikov za prah, švicarskega naročnika Lux. Po besedah izvršnega direktorja obrata Avtomatizacije in Strojegradnje Kolektorjeve orodjarne Jožeta Podobnika so pri tem upoštevali zahteve naročnika, v tem primeru Kolektor Liva, in sicer med drugimi tudi kakovost, produktivnost, ter ciljni čas.

Na liniji za proizvodnjo sesalcev, ki je sestavljena iz štirih ročnih delovnih mest in dveh zank, bo delalo skupaj 17 ljudi v dveh ali treh izmenah. Dodatne zahteve naročnika so bile, da mora biti linija na določenih delih prilagojena za delo tudi z ljudmi s prilagojenimi delovnimi potrebami.

S tem je Kolektor Liv nadomestil tako imenovanega hišnega dobavitelja in izkoristil sinergije znotraj koncerna z domačo strojegradnjo, ki je za pridobitev posla potrebovala več mesecev, da je naročnika prepričala tudi s ceno in dobavnim rokom. Za izdelavo omenjene linije je Kolektorjeva Strojegradnja angažirala okrog 20 odstotkov svojih letnih zmogljivosti in realizirala približno prav toliko letnega prometa.

Z "domačo" izdelavo omenjene linije je ohranjena koncernova tehnološka inovativnost tudi na področju izdelkov, ki so v vsakdanji uporabi v večini gospodinjstev. V tem primeru pa gre za prvi proizvod, ki je bil izdelan v novih prostorih in sicer v kleti Razvojno - tržnega centra. Po prevzemu omenjene linije ne bodo dolgo prostori prazni, saj bodo takoj začeli z izdelavo proizvodne linije za zunanjega naročnika in tudi za naročnika znotraj koncerna Kolektor.

montazna-linija-sesalcev.jpg

Še zadnja dela in testiranja pred predprevzemom in prevozom linije iz Idrije v Postojno, kjer bodo prihodnji teden na njej že sestavili prvih petdeset sesalcev. Konec oktobra naj bi z omenjene linije vsako minuto že prišel nov sesalec za švicarski Lux.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.