Kolektor Worldwide

Obiskali so nas veleposlanice in veleposlaniki RS v tujini

02.09.2009

Zadnji dan 15. posveta slovenske diplomacije je 15 od 50 slovenskih veleposlanikov po svetu obiskalo naš koncern. Ob tej priložnosti so z vodstvom Kolektorja spregovorili o pomoči naše diplomacije, ki jo lahko ponudi koncernu pri prodoru na nova tržišča.

Naša država ima v tujini 50 veleposlaništev, preko katerih pokriva večino držav sveta. Letošnji posvet slovenske diplomacije, ki se je končal prav z obiskom Kolektorja, je bil namenjen predvsem utrjevanju gospodarskih stikov našega gospodarstva s partnerji v tujini in prodoru na nova tržišča, pri čemer bi morala mreža diplomatskih predstavništev odigrati vidnejšo vlogo. To bi bil velik prispevek k ublažitvi posledic sedanje gospodarske in finančne krize, s katero se soočamo, je ob tej priložnosti poudaril magister Iztok Grmek s sektorja za gospodarsko diplomacijo na ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Predstavniki koncerna Kolektor, na čelu s predsednikom uprave Stojanom Petričem, so našim diplomatom predstavili koncern, ki ima svoja podjetja domala po vsem svetu in načrte, da v bližnji prihodnosti svojo ponudbo razširili tudi na nekatera tržišča, kjer doslej ni bil navzoč. Pri tem so bile izpostavljene predvsem Japonska, Indija in Rusija. Zato si v Kolektorju od naših veleposlaništev obetajo konkretne pomoči pri navezavah stikov s potencialnimi tujimi partnerji ali vsaj »odpiranje vrat« do njih. Slovenskim diplomatom pa so ob tej priložnosti predstavili tudi svoje izkušnje, ki so si jih nabrali pri odpiranju svojih proizvodnih tovarn po svetu. Kolektor je namreč med slovenskimi družbami  edino, ki ima kar tri podjetja v Nemčiji, proizvodnjo pa organizirano vse od Kitajske do ZDA.

Obisk veleposlanikov

Našim diplomatom so v Kolektorju predstavili patentirano proizvodnjo grafitnih komutatorjev, s katero dosegajo najvišjo dodano vrednost. V ospredju Bogdan Sovič, veleposlanik RS v Izraelu in direktor največjega Kolektorjevega proizvodnega podjetja Kolektor Sikom Dejan Velikajne

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.