Kolektor Worldwide

Minister za finance dr. Franc Križanič na obisk v Kolektorju

21.08.2009

Vodstvo koncerna Kolektor je obisk ministra za finance dr. Križaniča izkoristilo za pogovor o zanje zelo aktualnih temah, kot so financiranje gospodarstva v okviru jamstvene sheme, financiranje razvojnih projektov na področju avtomobilske industrije, načrtovane spremembe na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb ter javno-zasebno partnerstvo.

Obisk finančnega ministra v Kolektorju ni bil prvi tovrstni letošnji obisk v podjetju, pred njim ga je obiskalo kar nekaj predstavnikov slovenske vlade. Kolektor je bil namreč tisti, ki je kot prvi v Sloveniji začel državo opozarjati na prihajajočo gospodarsko krizo. Vlada je nekaj njihovih predlaganih ukrepov tudi sprejela.

Vodstvo koncerna Kolektor je ministra opozorilo na delovanje jamstvene sheme. Kot so povedali, so podjetja, predvsem tista v avtomobilski industriji, zelo občutljiva na višino obrestne mere, saj zmanjšuje njihovo konkurenčnost. Prav tako se zavzemajo za izenačitev pogojev za uslužbence javnega sektorja in gospodarstva, ki gredo na delo v tujino. Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je tu izpostavil predvsem njihove zaposlene v podjetjih v tujini, ki so obdavčeni po svetovnem dohodku, ne pa po dohodku, ki bi ga za enako delo v enakem obsegu opravili doma. In to je potrebno spremeniti. Minister Križanič se je strinjal, da bo potrebno sprejeti določene ukrepe, ki bodo zagotovili čim bolj stabilno davčno politiko.

Beseda je tekla tudi o javnem-zasebnem partnerstvu, saj je vodstvo koncerna ministru predstavilo svoje izkušnje pri projektu izgradnje novega doma upokojencev v Idriji, in seveda trenutnem stanju v koncernu. Po Petričevih besedah se število naročil povečuje, s 1. avgustom so ponovno uvedli 40-urni delavnik. čeprav se situacija izboljšuje, pa naročil, ki so jih imeli v letih 2006/2007 ne pričakujejo pred letom 2014.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.