Kolektor Worldwide

Continental razglasil Kolektor Group za dobavitelja leta 2008

30.07.2009

Začetek tega tedna je Continentalova skupina Automotive Group v nemškem Regensburgu idrijski Kolektor razglasila za naj dobavitelja leta 2008. Kolektor je tako postal prvo slovensko podjetje s tem Continentalovim priznanjem. V obrazložitvi nagrade je bilo poudarjeno, da si je koncern priboril nagrado zaradi celovitega izpolnjevanja zahtev, ki jih danes kupci pričakujejo od dobaviteljev, še posebno pa so bile izpostavljene inovacije na področju sestavnih delov motorjev, ki jih Kolektor Group dobavlja Continentalu.

Continental Automotive Group, ki v okviru korporacije Continental ustvari okrog dve tretjini od 24 milijard evrov letnega prometa, od tega okrog 60 odstotkov predstavljajo nabave pri 4000 dobaviteljih, je med njimi izbral devet naj dobaviteljev, od tega pet za področje elektronskih komponent in štiri za področje mehatronike. Pri ocenjevanju oziroma izbiri naj dobaviteljev je Continental enokovredno upošteval dosedanje sodelovanje  in predvidevanja za naprej. Pri tem je upošteval vse kazalce uspešnosti, ki v poslovnem svetu nekaj pomenijo oziroma so vsesplošno upoštevani; da je dobavitelj zmožen slediti vsem kupčevim zahtevam in pričakovanjem na področju inovativnosti, razvoja, tehnološke dovršenosti, točnosti in kakovosti dobav ter na področju cenovne sprejemljivosti.

Marjan Drmota, član Kolektorjeve uprave in izvršni direktor koncernovega razvoja, ki je v imenu koncerna tudi prevzel priznanje Naj dobavitelj leta 2008, je ob tej priložnosti izpostavil dva trenda, ki trenutno obvladujeta dobaviteljske verige, in sicer, da gredo prizadevanja v smeri zmanjševanja števila dobaviteljev in, da kupci ohranjajo le tiste, ki so jim sposobni slediti v vseh že prej omenjenih zahtevah. V času gospodarske krize je namreč mnogo dobaviteljev, ki niso več zmožni zadostiti omenjenim zahtevam.

Kolektor je bil pri Continentalu prepoznan kot izpolnjevalec vseh upoštevanih kazalcev uspešnosti. Omenjeni korporaciji, ki ima podjetja v 190 krajih v 35 državah, Kolektor dobavlja okrog desetino proizvodnje komutatorjev, od tega največ za motorje za bencinske črpalke. Kolektor pa za Continental razvija tudi rotorje za elektronsko komutirane motorje in hibridne obrizgane komponente. Skratka, priznanje Continentalov Naj dobavitelj leta 2008 je za Kolektor še posebej pomembno zato, ker ga omenjena korporacija obravnava kot strateškega partnerja, ki je v teh kriznih časih sposoben ohranjati status trdnega finančnega dobavitelja, ki se enakovredno kosa s Continentalovimi japonskimi in nemškimi partnerji.

dobavitelj_leta.jpg

(Od leve proti desni) Guenter Fella, podpredsednik Continental Automotive Group, odgovoren za celotno nabavo, Stefan Freitag, vodja nabave Continental Automotive Group, elektronsko - mehanski sklopi, Marjan Drmota, član uprave Kolektorja in izvršni direktor za razvoj koncerna, Frank Stark, direktor Kolektor Kautt&Bux, Helmut Matschi, glavni direktor Continental Group - Interior Division in Matthias Epe, podpredsednik Continental Automotive Group, odgovoren za nakup elektronsko - mehanskih sklopov

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.