Kolektor Worldwide

Kolektor se je okrepil s prevzemom podjetja za izdelavo magnetov iz Essna

23.06.2009

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je včeraj v Frankfurtu v Nemčiji podpisal pogodbo o nakupu družbe ECS GmbH iz Essna, ki izdeluje plastomagnete. S prevzemom podjetja bo Kolektor razširil svojo ponudbo pri že obstoječih kot tudi novih kupcih za proizvodnjo avtomobilskih sklopov in industrijske tehnike.

Novo podjetje, ki se bo v naslednjem mesecu preimenovalo v eno od Kolektorjevih družb, je v večinski lasti koncerna Kolektor, ki ga je ta kupil skupaj s kitajskim partnerjem Zhong Ke San Huan Hi Tech iz Pekinga. Ta je namreč doslej essenski družbi dobavljal tako imenovane magnete redkih zemelj, ki jih je tržila na evropskem in ameriškem tržišču. Pri tem bo Kolektor Group imel 75,01-odstotni delež, kitajski partner pa 24,99-odstotnega.

S prevzemom podjetja ECS GmbH iz Essna je koncern Kolektor v svojo ponudbo vključil produkte, ki skupaj z drugimi, iz že obstoječega proizvodnega programa, dopolnjujejo Kolektorjevo ponudbo kot sistemskega dobavitelja ne samo za avtomobilsko industrijo, pač pa tudi za industrijsko tehniko, kamor se širi koncern.

Prevzeto podjetje v Essnu se ukvarja predvsem z izdelavo proizvodov na bazi plastomagnetnih materialov, poleg tega pa proizvaja tudi sintrane AlNiCo magnete, medtem ko na področju sintranih magnetov na bazi redkih zemelj sodeluje z zgoraj omenjenim partnerskim podjetjem s Kitajske.

Pri plastomagnetnih produktih velja izpostaviti predvsem dve področji izdelkov, in sicer rotorje za elektronsko komutirane motorje za različne aplikacije, od avtomobilske do industrijske tehnike, ter različne senzorje.

Z nakupom essenskega podjetja ECS GmbH bo koncern Kolektor letni promet povečal za 25 milijonov evrov, število zaposlenih pa za 200.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.