Kolektor Worldwide

Kolektor sta obiskala ministra Gregor Golobič in Mitja Gaspari

10.06.2009

Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič ter minister za razvoj in evropske zadeve mag. Mitja Gaspari sta se dopoldne mudila na obisku v Kolektorju, kjer sta se srečala s širšim vodstvom koncerna Kolektor in direktorji njegovih družb. Predstavnikoma vlade sta predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in glavni izvršni direktor Radovan Bolko predstavila koncern, ambiciozne načrte, ki jih želi Kolektor uresničiti do leta 2017, nove programe in novo pridobitev, Razvojno-tržni center.

Več kot 30 člansko širše vodstvo koncerna, v katerem so koncernovi izvršni direktorji in direktorji koncernovih družb, s predsednikom koncerna Kolektor Stojanom Petričem na čelu je bilo s srečanjem z ministroma zelo zadovoljno. Dobilo je namreč konkretne odgovore na vprašanja, ki jih je imelo zanju. Ministra Gaspari in Golobič sta prva uradna visoka gosta, ki sta obiskala Kolektorjev Razvojno-tržni center. Omenjeni Razvojno-tržni center je dokaz, da Kolektor namerava uresničiti ambiciozno zastavljene cilje. Te naj bi dosegli predvsem z organsko rastjo in akvizicijami.

Glavni izvršni direktor Radovan Bolko je ministroma predstavil koncern kot izrazito razvojno usmerjeno podjetje, ki gradi na znanju in inovativnosti. Predstavil je nove razvojne projekte, katerih skupna investicijska vrednost je od 40 do 50 milijonov evrov. Prinesli pa naj bi od 50 do 100 milijonov evrov prometa. Kolektor je v preteklosti vse projekte financiral sam, za javnimi sredstvi so se začeli ozirati šele pred kratkim. Uspeli so na štirih projektih, za katere bodo v naslednjih treh letih dobili 3 milijone evrov.

Zadovoljstva z obiskom pa niso izrazili le gostitelji pač pa tudi gosta, ki sta se strinjala, da je smotrno obiskovati podjetja, kakršno je Kolektor. Minister za razvoj in evropske zadeve mag. Mitja Gaspari je mnenja, da lahko le na ta način vlada v praksi preveri, ali so bili sprejeti ukrepi učinkoviti ali ne. Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič pa je izrazil zadovoljstvo nad načinom, s kakršnim se je Kolektor soočil z gospodarsko krizo, predvsem pa je pohvalil koncernovo razvojno naravnanost in zavedanje, da je potrebno krizo ne samo premagati, pač pa se iz nje izvleči močnejši.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.