Kolektor Worldwide

Rok Vodnik je predaval na 14. slovenski marketinški konferenci

03.06.2009

V Portorožu poteka 14. slovenska marketinška konferenca, na kateri je predaval tudi izvršni direktor Kolektorjeve komerciale magister Rok Vodnik. V plenarni sekciji Novi kupci, novi trgi je navzočim spregovoril o tako imenovanem B2B, to je industrijskem tržnem pristopu in kako iz krize priti močnejši.

Rok Vodnik je predstavil izkušnjo koncerna Kolektor z osvajanjem novih tržišč v času pred in med gospodarsko in finančno krizo oziroma kako v takih razmerah pridobiti nove kupce. Pri tem je za razliko od ostalih sodelujočih predstavil industrijsko trženje produktov, ki so skriti končnemu porabniku, a kljub temu zanimivi iz vidika strateškega tržnega razmišljanja in pristopov. Kar zadeva proizvodnjo komutatorjev nikoli ni bilo problemov, saj so jih kupci poznali, glede ponudbe drugih Kolektorjevih programov pa ni bilo tako preprosto. Zato so v koncernu vzpostavili več načinov pri vstopu na nove trge, pri tem pa eno izmed pomembnih vlog igra tudi nova organiziranost razvojno-tržnih centrov, katerih cilj je povečati sodelovanje med razvojem in prodajo znotraj skupine in navzven do kupcev.

Odlika koncerna Kolektor v trenutku gospodarske krize je v tem, da je kapitalsko in finančno trdno ter stabilno podjetje. Zato uspešno kljubuje trganju dobaviteljskih verig. Še več, odpirajo se mu vrata tudi pri tistih kupcih, ki so ga doslej poznali le kot proizvajalca komutatorjev. »Aktivno delamo za čas, ki bo sledil gospodarski krizi, in na uvajanju ter ponudbi novih programov. Gradimo novo prepoznavnost in novo blagovno znamko Kolektorja, ki jo bodo kupci sprejeli tudi na nekomutatorskem področju«, je med drugim na marketinški konferenci v Portorožu dejal Rok Vodnik.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.