Kolektor Worldwide

Kolektorjeve družbe na lokaciji v Idriji uspešno opravile presojo sistema kakovosti s strani DQS

02.04.2009

Vodstvo koncerna Kolektor je nadvse zadovoljno z rezultati zadnje DQS presoje sistema kakovosti na matični lokaciji v Idriji, saj v vseh štirih presojanih družbah ni bilo ugotovljeno nobeno neskladje.

Zadnja presoja sistema kakovosti v družbah Kolektor Group, Kolektor Sikom, Kolektor KFH in Ascom je bila v marsičem posebna – zaradi enega samega presojevalca je trajala je več dni kot ponavadi, v presojo je bilo prvič vključeno tudi podjetje Kolektor KFH, ki bo dobilo certifikat ISO TS 16949, dosedanji presojevalec Wilhelm Weigel, ki je v Kolektorju opravljal presoje od leta 1998, pa se od koncerna poslavlja. Nova pravila za avtomobilsko industrijo namreč zahtevajo, da certifikacijske hiše zagotovijo menjavo presojevalskih ekip na vsake tri leta.

Presoja je pokazala, da so vzpostavljeni sistemi vodenja kakovosti v vseh presojanih družbah dobri. Med glavne prednosti Kolektorja je presojevalec Weigel uvrstil predvsem močno na trg in kupce orientirano poslovno strategijo, nenehno vlaganje v nove produkte, storitve in tehnologijo, ciljno vodenje in spremljanje kazalcev, vzpostavljen in dobro vzdrževan sistem kakovosti, družbeno odgovornost ter nenehno izboljševanje na različnih nivojih organizacije. 

Vodstvo koncerna se zaveda, da so za dober rezultat zaslužni tako tisti, ki so presojo organizirali, kot vodstva vseh presojanih družb in delavci v proizvodnji. Brez sodelovanja vseh zaposlenih v Kolektorju takšnega rezultata ne bi dosegli.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.