Kolektor Worldwide

Kolektor je gostil skupino študentov ameriške Univerze Brown

25.03.2009

Koncern Kolektor vsako leto gosti vrsto najrazličnejših obiskov dijakov in študentov, ki pretežno prihajajo iz slovenskih srednjih šol in univerz. Tokrat pa so jih obiskali študentje podiplomskega študija inovativnega menedžmenta in podjetništva na priznani ameriški Univerzi Brown, ki ima sedež v mestu Providence v zvezni državi Rhode Island.

Podiplomskim študentom omenjene univerze sta glavni izvršni direktor Radovan Bolko in izvršni direktor koncernove komerciale Rok Vodnik predstavila koncern kot globalno podjetje, ki je svojo zgodbo o uspehu zgradil na enem samem produktu – komutatorju. Sedaj pa že razvija pisano paleto drugih izdelkov, s katerimi prav tako želi postati svetovni vodja. Študentje, ki so imeli za oba gostitelja vrsto vprašanj, so s Kolektorja odšli navdušeni in presenečeni nad tem, kako uspešno je Kolektor reševal in premagoval ovire, s katerimi se je soočal, da je postal tako uspešen, kot je danes. »Presenetil nas je Kolektorjev razvoj. Mislili smo, da je Kolektor majhno podjetje, ki ima sedež v majhnem mestu, stisnjenem med hribovja, pa smo ugotovili, da je vse prej kot to, da smo obiskali globalno podjetje, ki je v svetu priznano in cenjeno«, je ob obisku povedal profesor na Univerzi Brown Angus Kingon.

Študentje so Kolektor obiskali v okviru obiska različnih podjetij v Sloveniji in Avstriji. Tovrstni obiski svetovnih podjetij so del njihovega podiplomskega študija poslovanja in vodenja podjetij z velikim poudarkom na tehniki, saj so vsi študentje pred tem že zaključili tehnično fakulteto.

Študente je na obisku na Kolektorju spremljal eden njihovih profesorjev na fakulteti Angus Kingon (prvi z leve).    

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.