Kolektor Worldwide

Kolektor za osnovnošolce pripravil niz elektrotehničnih delavnic

18.03.2009

Za koncern Kolektor je dober, mlad in usposobljen kader ključnega pomena za njegov nadaljnji razvoj, zato že vrsto let uspešno sodeluje z izobraževalnimi institucijami v domačem okolju in izven njega. V ta namen je za skupino idrijskih osnovnošolcev že drugo leto zapored pripravil niz elektrotehničnih delavnic.

Strokovnjaki koncernove skupine za elektroniko bodo do druge polovice aprila enkrat na teden gostili deset učencev osmega in devetega razreda idrijske osnovne šole, ki jih zanima elektrotehnika. Osnovnošolci, po večini gre za nadarjene učence, bodo skozi delavnice spoznavali koncern Kolektor, delo v njem, se učili osnov spajkanja in izdelali termometer, ki ga bodo na koncu tudi predstavili svojim vrstnikom v šoli.

Fantje, ki so po večini prvič spajkali, so pokazali veliko mero vedoželjnosti in znanja. Osnove so zelo hitro osvojili in se že lotili izdelave termometra. Na zadnji delavnici, ki bo v drugi polovici aprila, si bodo učenci ogledali še proizvodne prostore in tako iz prve roke izvedeli, kako poteka celoten proces, od snovanja, kar bodo delali tudi sami, do uvedbe izdelka v proizvodnjo.

Jure Močnik, eden od strokovnjakov skupine za elektroniko, je otrokom z veseljem priskočil na pomoč, če so jo potrebovali

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.