Kolektor Worldwide

Kolektor tudi letos največji izvoznik v regiji

16.03.2009

Kolektor je po podatkih, ki so jih objavili v prilogi časopisa Delo FT (gospodarsko-finančni tednik) tudi letos največji izvoznik v goriški statistični regiji oziroma na severnem Primorskem, na drugem mestu je Iskra Avtoelektrika in na tretjem Hit iz Nove Gorice.

Koncern Kolektor, ki je tudi na nivoju države med največjimi izvozniki – zasedel je visoko 13. mesto –, je lani kljub gospodarski krizi, ki ga je doletela v zadnjem četrtletju, za tuji trg ustvaril 207 milijonov evrov, od tega za države Evropske unije 147 milijonov evrov.

V letošnjem in prihodnjem letu Kolektor ne pričakuje visoke rasti prodaje iz obstoječih programov. Pričakuje pa rast, ki jo bo koncern dosegel z naložbami v nove, že razvite izdelke in v izdelke, ki jih bo pridobil s prevzemi tujih podjetij. Na rast bodo poleg oživljanja tržišča vplivali tudi razvojni projekti, ki bodo v tem obdobju že začeli s proizvodnjo. Kljub gospodarski krizi bo koncern Kolektor še naprej namenjal veliko sredstev za nove naložbe. Tako bo v obdobju do leta 2012 za naložbe in akvizicije namenil od 60 do 80 milijonov evrov.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.