Kolektor Worldwide

Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik je obiskal Kolektor

17.02.2009

V okviru obiska ministra za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivana Svetlika na Idrijskem, se je minister srečal tudi z vodstvom Kolektorja, s katerim se je pogovarjal o vladnih ukrepih kot odgovor na gospodarsko in finančno krizo.

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je ministru dr. Svetliku predstavil koncern in ga seznanil, s kakšnimi ukrepi so se zoperstavili vse hujši gospodarski krizi. Vladni ukrep, da delno subvencionira polni delovni čas, Petrič ocenjuje kot pozitivnega, v nasprotnem bi bil Kolektor na idrijski lokaciji prisiljen odpustiti več kot 20 odstotkov zaposlenih. Gre za socialni ukrep, ki ga podpirajo predvsem podjetja, ki dolgoročno potrebujejo strokovno usposobljen kader za rast podjetja, ko bo kriza mimo. Ker lahko odpuščanje v okolju, kakršno je idrijsko, povzroči velike socialne probleme, Kolektor v času krize daje zaposlenosti prednost pred dobičkom.

Ob tej priložnosti se je predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič na vlado obrnil z dodatnim predlogom, da pospeši in poenostavi pridobivanje nepovratnih sredstev iz Evropske unije. S tem naj bi celotno slovensko gospodarstvo dobilo nov zagon za rast v naslednjih letih.

Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik je s Kolektorja odšel optimističen. Izrazil je zadovoljstvo, da je Kolektor sprejel in podprl nekatere vladne ukrepe, predvsem je imel minister v mislih subvencije za skrajšan polni delovni čas. Kot je povedal, si vlada želi, da bi denar našel pot do gospodarstva, da bi to lahko nemoteno delovalo. Po njegovem je potrebno denar usmeriti v razvoj novih izdelkov, oblikovaje novih razvojnih jeder in v izobraževanje ključnih kadrov.

Od leve prosti desni so se pred fotografski objektiv postavili državnozborski poslanec in občinski svetnik Samo Bevk, ki je ministra povabil v Idrijo, minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik in predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.